Monte carlo 47

Monte carlo 47

Val 145

Največji med monte carli

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc

Med našim letošnjim obiskom Marseilla, v katerega smo se odpravili na vabilo francoskega velikana Beneteau, smo med številnimi novostmi lahko preizkusili tudi novinca iz serije monte carlo, admiralskega predstavnika, model 47 ht. Od tistega časa pa do sedaj so mu nadeli tudi že poveljniški mostiček, ki ga je spremenil v pravcato jahto. To različico smo si ogledali na minuli Fieri v Genovi.

Monte carlo 47 je malce presenetil s svojo višino. Trup je namreč precej visok, čeprav zaradi široke rdeče črte, ki je značilna za celotno serijo monte carlo, na prvi pogled morda niti ni videti. Posledično smo seveda pričakovali veliko prostora v notranjosti, kar se je tudi izkazalo zares, tako na palubi – v salonu v objemu nadgradnje – kot tudi v podpalubju.

Na zadnjem delu nadgradnje je nizek radarski lok, značilen za serijo monte carlo, nanj pa za doplačilo lahko namestimo vse antene elektronskega paketa, ki vsebuje GPS sprejemnik z velikim ploterjem, radarsko anteno, pa tudi anteno za televizijo, VHF postajo in podobno.

Serija monte carlo je kot nalašč za Beneteaujeve navdušence, ki si želijo športnosti, gibčnosti in velike mere udobja, katerega na največjem monte carlu doslej res ne manjka.

Pohvaliti velja tudi dokaj bogato standardno opremo, v katero sodi kar 8 akumulatorjev, tri kalužne črpalke, 32¨ LCD televizija v salonu, bogata kuhinjska oprema, med dodatno opremo pa smo našli klimatsko napravo, generator, hidravlični mostiček, radar, pomivalni in pralni stroj ter ledomat.

Za standardno opremljen monte carlo 47 s hard top nadgradnjo in dvema Volvovima IPS 600 motorjema je brez davščin in drugih dajatev potrebno odšteti 445.000 €, opremo pa dodati po željah ali pa si omisliti enega izmed dveh paketov dodatne opreme.

Serijo sedaj sestavljajo modeli 27 open, 32 in 37 s hard top in open različico ter 47 s hard top in fly različico. Tako po občutku lahko pričakujemo, da bodo v prihodnje zapolnili vrzel med 37- in 47-čeveljskima modeloma.