Monte carlo 47 fly

Monte carlo 47 fly

Val 149

Še z mostičkom

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc

Pred kratkim smo predstavili Beneteaujevega največjega predstavnika serije monte carlo v hard top različici, z izvedbo s poveljniškim mostičkom pa smo se prvič spogledali na minulem genovskem salonu, z njim pa smo zapluli v Marseillu v začetku marca na zdaj že tradicionalnih Beneteaujevih novinarskih dnevih.

Poveljniški mostiček se monte carlu 47 zelo lepo poda, saj na videz malo zniža relativno visok trup, ki je precej viden pri hard top različici, poleg tega pa je potegnjen precej nazaj nad kokpit, kar zagotavlja nekaj več sence v kokpitu, zgoraj pa prijeten družabni prostor na zadnjem delu poveljniškega mosta.

Na zadnjem delu poveljniškega mostička je tudi nizek, nazaj usločen radarski lok, na katerega je z dodatnim nerjavnim nosilcem pritrjena radarska antena, nanj pa lahko namestimo še številne druge antene.

Monte carlo 47 je po enem letu dobil še različico fly, ki nas je nekoliko bolj navdušila kot hard top. Nekako mu bolj ustreza takšna ureditev in še zelo prijeten prostor pridobimo. Seveda je zato nekoliko dražji kot hard top različica, saj je treba imeti dvojne inštrumente in še kaj dodatne opreme na mostu, a se vseeno izplača razmisliti. Sicer sta si po pričakovanjih precej podobna, zlasti v podpalubju, pri fly različici pa sta bolj prijazna tudi kokpit in salon. Za osnovno različico s parom IPS 600 motorjev je treba odšteti 435.000 € brez dajatev, kar ni malo, glede na to, kaj nam nudi, pa tudi veliko ni.