Monaco yacht show 2015

Monaco yacht show 2015

Val204

Navtični sejmi: četrt stoletja

AVTOR Mitko Ivanovski
FOTO Mitko Ivanovski

Majhna kneževina na Azurni obali praznuje svojo 25. izdajo najbolj prestižnega navtičnega sejma na svetu. Kar 121 razstavljenih jaht s povprečno dolžino 47 metrov pove vse. Tudi letos je Monako središče obiskov, razgovorov, ogledov, pa tudi naročil najdražjih »igrač« za zabavo na svetu.

Monako je bil vedno središče zabave, pa naj bodo to igre na srečo, dirke Formule 1 ali lagodno poležavanje na palubah vseh mogočih motornih jaht in velikih jadrnic. Tudi letos je bil nekaj dni središče mondenega sveta. Obilica obiskovalcev, ki so mimogrede morali plačati 150 evrov za vstopnico, vsaj dva ducat motornih čolnov, ki prevažajo pomembne goste med pomoli marine in do zasidranih jaht pred pristaniščem Port Hercules – lahko si predstavljate, kako je vse skupaj izgledalo.
Vtis, ki ga daje sejem, kjer je kar 500 razstavljavcev, med katerimi ima redko kdo razstavni prostor večji od 15 kvadratnih metrov, je naravnost nepozaben. Brezhibna organizacija sejma, sončno, lepo in hkrati vetrovno vreme so odlična kulisa za oglede plovil, razgovore z razstavljavci, oblikovalci, ladjedelnicami in tudi obiskovalci sejma.

Slovenski prispevek
Tudi letos je bilo opaziti precej naših ljudi, ki se pojavljajo kot razstavljavci, prodajalci, organizatorji ali pomembnejši partnerji velikih podjetij. …

Več si lahko preberete v 204. št. revije Val navtika.