Mokkin X-faktor je Xtra

Mokkin X-faktor je Xtra

AVTOR Željko Purgar
FOTO Željko Purgar

Opel ponuja svobodomiselnim in željnim pobega iz vsakdanje sivine izjemno možnost aktivnega preživljanja prostega časa. Mokko z velikim X.

Ekstra veliki mali športni terenec je postal Xtra. Izzivalno izklesan, bolj vpadljiv kot kadarkoli doslej. S širšo, stabilnejšo, možato držo. Elegantni boki se postavljajo z izrazitejšimi športnimi poudarki. Z njimi je mokka X že v mirovanju polna iskrive energije. Oplov značilno bočno oblikovani rez pa toliko bolj zaživi med vožnjo. Terensko resnost zunanjosti in ščepec robustnosti zagotavljajo bočne obrobe ter nakazana zaščita dna vozila spredaj in zadaj.

Vse, kar napove z zunanjostjo, izpolni mokka X med vožnjo. Elegantno umirjena in okretna v ozkih mestnih ulicah. Njena kompaktnost pride do izraza predvsem tam, kjer je prostor še posebej omejen.

Ko pa se asfalt zažene navkreber in zavoji postanejo posebej ostri, mokka X z natančnostjo volana vozniku vedno in povsod zagotovi občutek popolnega nadzora. Črka X v oznaki popolnoma zažari, ko zaškrtajo kamenčki pod kolesi. Ko vsakdanje težave in turobna sivina mest ostanejo daleč zadaj, skriti v oblaku prahu, zakriti s pljuskom vode, blatnim podpisom na blatnikih. Nič ne de, če je luža nekoliko globlja ali podlaga nekoliko bolj razrita, prav tu namreč mokka X pokaže pravo vrednost. Inteligentni štirikolesni pogon z elektronskim sistemom večlamelne sklopke brezhibno porazdeli moč med prednjo in zadnjo osjo v razmerju od 100 : 0 do 50 : 50, pri vsakdanji uporabi pa deluje kot varčni prednji pogon.

Zmogljivi motorji in dovršena informacijsko-zabavna tehnologija pa vse skupaj zaokrožijo v prepričljivo celoto. Mokka X ima resnično »Xtra« avtomobilski faktor X.