Merry fisher 645

Merry fisher 645

Val 150

Udoben ribič

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc

Na našem letošnjem obisku Nice, kamor je ladjedelnica Jeanneau povabila novinarsko srenjo, da preizkusijo njihove najnovejše modele čolnov in jaht, smo med drugim zapluli tudi z novim predstavnikom serije merry fisher, ki nosi oznako 645.

Serija merry fisher sodi v razred polizpodrivnih čolnov, katerih glavne značilnosti so zanesljivost, varnost in večnamenska uporabnost, zato jih nastopači v celoti spregledajo, saj jih v oblikovnem smislu ne moremo uvrščati med dosežke, a tu je pač vedno treba sprejemati določene kompromise.

Kljub temu pa je tudi serija merry fisher oblikovno precej napredovala, čeprav ohranja osnovno obliko z dokaj visoko nadgradnjo z velikimi okni in dokaj klasično obliko trupa.

Kot smo že omenili, merry fisher ni za nastopače, se pa dobro izkaže bodisi kot delovni čoln bodisi kot kombinacija družinskega in ljubiteljski ribiški čoln. Na testnem čolnu ne bi spreminjal prav veliko. Malce močnejši motor, bimini, GPS ploter in fishfinder, več pa že ne potrebuje. Merry fisher 645 v osnovni izvedbi brez motorja stane 17.800 € + DDV, koliko pa nas bo dejansko stal, pa je odvisno od motorja in seveda dodatne opreme.