MARINA PUNAT – VAŠ DRUGI DOM

MARINA PUNAT – VAŠ DRUGI DOM

Val 245

Prva in najstarejša marina na Hrvaškem (od leta 1964) je hkrati tudi največja marina na severnem Jadranu; svoje plovilo ji za letni privez zaupa največ, več kot 1300 lastnikov bark. Razlog za to so bogate izkušnje Marine Punat na področju navtike in inovativne metode, ki jih uporablja. Marina Punat je prva na svetu, ki za nadzor plovil uporablja inovativne tehnologije. Poleg nadzora plovil in poročanja lastniku plovila preko sistema Proactive Boat Care je tudi prva marina, ki uporablja sodobne metode spremljanja plovil od znotraj. Sistem za spremljanje varnosti in tehnologija za opozarjanje na nevarnosti SENSE4BOAT povezuje barko, lastnika in marino. Marina Cloud SENSE4BOAT se od drugih sistemov razlikuje po tem, da o rizičnih ali neskladnih stanjih opozarja tako lastnika plovila kot marino. V Marini Punat se to obvestilo poda nadzornemu centru, osebje pa sprejme vse potrebne ukrepe za zaščito ogroženega plovila. Novost je tudi brezplačna aplikacija, s katero lahko lastniki bark preko brezplačnega mobilnega programa na katerikoli od svojih naprav spremljajo aktivnosti osebja marine na plovilu. Po vsaki registrirani aktivnosti prejmejo lastniki obvestilo preko nove aplikacije, sistem po želji lahko še poljubno nadgradijo z nakupom pametnih  senzorjev SENS4BOAT, ki prikazujejo stanje senzorjev. Sistem senzorjev za preventivno zaščito plovila SENS4BOAT sporoči lastniku primere pojava dima ali vode na barki, spremlja tudi nivo napetosti akumulatorja. V želji, da bi še povečali varnost marine in vseh plovil v njej, nudi Marina Punat določene senzorje brezplačno z aktiviranjem storitve SENSE4BOAT.

Novosti v Marini Punat v letu 2020: Storitev povezave plovila z elektriko za polnjenje akumulatorja Marina Punat je prva in edina marina na svetu, ki svojim gostom nudi storitev organiziranega polnjenja akumulatorjev na krovu. Če svojo barko opremite s pametnimi senzorji, ki spremljajo napetost akumulatorja, bo osebje Marine Punat vaše plovilo priključilo na napajanje, ko na to opozorijo senzorji. Takoj po začetku polnjenja je lastnik po elektronski pošti obveščen, da se je polnjenje začelo, po končanem polnjenju in stabilizaciji napetosti baterije pa je obveščen, da je polnjenje končano.

Naložbe v varnost:

  1. Dodatne naložbe v sisteme za preprečevanje požara:
  • Marina subvencionira dobavo nekaterih pametnih senzorjev vsem pogodbenim strankam z aktivacijo SENSE4BOAT.
  • nabava toplotnih kamer za zunanji prostor
  • namestitev mobilno vodenih zaves na kolesih
  • namestitev brizgalnih sistemov na suhem Doku
  1. Namestitev dveh stebrov ob morju – v akvatoriju marine, visokih 18 m, za kamere, s čimer se zaključi integracija video sistemov v programsko opremo za upravljanje zmogljivosti marine, s tem se dodatno izboljša nadzor varnosti.

Izboljšanje storitev:

  1. Nov parkomat za avtomatizirano plačevanje na severnem delu marine. S tem se zmanjša pritisk na osrednji del (za bančne kartice).
  2. Ureditev suhe marine Brodica z namestitvijo suhih dokov za namestitev plovil na kopnem.

Več informacij iz prve roke bo na voljo tudi na Bootu v Düsseldorfu, kjer bo Marina Punat prisotna v dvorani 13 B-32.

WWW.MARINA-PUNAT.HR