Marina Punat tudi pozimi ne počiva

Marina Punat tudi pozimi ne počiva

 

 

Marina Punat tako kot v preteklem obdobju tudi v tem letu namenja pomembna sredstva opremi in infrastrukturi, ki jo nudi svojim gostom.

Vzdrževalna in gradbena dela, ki trenutno potekajo v marini:
Obalna sprehajalna pot v severnem delu marine je popolnoma prenovljena, trenutno se v marini dela na vzdrževanju hidrantnega sistema in oskrbi z električno energijo. Vzdrževanje sistemov sidranja plovil in sistemov varstva okolja, zaščite pri delu in protipožarne zaščite so pomembne postavke, ki strankam zagotavljajo dogovorjeno pogodbeno storitev po pravilih strokovnosti, ob upoštevanju visokih standardov varnosti in zaščite.

V marini so postavili dodatne stebre za izboljšan videonadzor. Ureja se sanitarni objekt v suhi marini; v načrtu je obnova sanitarnega objekta na severnem delu ter obnova obstoječe restavracije.

Še naprej v marini zagotavljajo stalna usposabljanja osebja za namen izboljšanja kakovosti storitev. Posebno pozornost se namenja razvoju programske opreme – aplikaciji za upravljanje marine, ta je na svetovnem trgu v industriji marin najboljša programska rešitev, kar jih je mogoče zagotoviti. Sistem je razvilo podjetje Marina Cloud d. o. o. Tehnologija cloud med ostalimi inovativnimi rešitvami omogoča tudi, da se vsaki stranki – lastniku plovila – avtomatsko generira poročilo z vsemi dejavnostmi, ki jih je na plovilu izvedlo osebje marine (od privezov do namestitve bokobranov). Sistem to poročilo skupaj z zadnjo fotografijo plovila samodejno pošlje kot e-poštno sporočilo lastniku plovila na njegov e-naslov. Tak del rešitve informacijskega sistema uporabljajo v marini zadnjih nekaj let.

Kar se tiče hotelske ponudbe, se na tem področju obnavlja del sob in kopalnic v hotelu Kanajt, ureja se plaža Medana, prostor za zunanji fitnes, terasa pa se zapira s steklom.

Ladjedelnica Punat je v celoti obnovila veliko halo za popravila plovil višine 12 metrov, v katero bo nameščeno dvigalo. Kupljena je tudi nova teleskopska platforma za delo na višini, na razpolago sta tako dve – do 21 in 25 m.
Ladjedelnica bo še naprej investirala v novo opremo in vzdrževanje objektov, delavnic, kot tudi infrastrukturo, potrebno za varno in učinkovito delovanje.

Premierno na Hrvaškem – novost v sezoni 2018:
V teku je proces pridobivanja prve plavajoče počitniške hiše (ang. Boat House) na Hrvaškem, kar bo odlična izbira počitnic na morju za vse, ki ne želijo jadrati, želijo pa doživeti čare življenja v marini. Odlično opremljen apartma na morju nudi udobje, ki ste ga navajeni doma, z vrsto posebnosti, ki se jih lahko doživi v eni najbolje opremljenih marin. Poleg dveh spalnic ima apartma moderno opremljeno kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo, kopalnico ter veliko teraso. Bivalni prostor ima približno 32 m² in lahko sprejme do šest oseb.

Napovedane regate v 2018:
Marina bo konec maja gostila dve veliki mednarodni regati:

  1. in 26. 5. 2018: Croatia Cup – regata open kot otvoritev sezone, in sicer v akvatoriju Punat-Kormat-Galun-Punat;
  2. do 31. 5. 2018: Alpe Adria Sailing Week v razredu one design in open v Kvarnerskem arhipelagu.

Navigacijska regata open Alpe Adria Challenge se bo odvijala na relaciji Marina Frapa-Marina Punat, in sicer med 9. in 14. 6. 2018.

Marina Punat vas vabi, da jih obiščete na razstavnem prostoru na Boot Tulln med 1. in 4. marcem 2018 v dvorani 6, na razstavnem prostoru 610!

  www.marina-punat.hr