Marina Punat – Marina, ki živi 365 dni v letu

Marina Punat – Marina, ki živi 365 dni v letu

Val 261

S koncem poletja se konča tudi navtična sezona na Jadranu, v Marini Punat pa je enako živahno vseh 365 dni v letu. Največja marina na severnem Jadranu je dom za več kot 1000 plovil, zato je tu živahno tudi v hladnejših mesecih.
Medtem ko se v servisnem območju plovila pripravljajo na zimo na morju ali na suhem privezu, navtiki in njihove družine preživljajo čas v marini, v hotelu Kanajt ali v letovišču z razkošno opremljenimi mobilnimi hišicami v oljčnem nasadu okoli hotela.

Skozi vse leto so tu na voljo vse vrste navtičnih storitev, mogoče je tudi dobro jesti. Poleg poznane á la carte restavracije Marina, ki v zimskih mesecih prehaja v obdobje mirovanja, je še posebej priljubljen Bistro “9 bofora”. Nekdanja picerija je bila razširjena z veliko zaprto teraso, razširitev kuhinje pa je ustvarila priložnost za nadgradnjo menija á la carte.

Pod vodstvom Kristine Mrakovčić se je gastronomska ponudba obeh restavracij dvignila na novo raven. S kreativno kombinacijo lokalno pridelanih in vrhunskih sestavin ter sodobnih trendov so na meniju številne jedi mednarodne kuhinje z izvirnim pridihom otoka Krka.

Zanimive so jedi iz dnevne ponudbe, ki so pripravljene iz svežih sezonskih sestavin in jih bo natakar priporočil ob prihodu.

Ob vedno dobrem krškem pršutu družine Žužić, ki ima oznako zaščitenega geografskega porekla, se odlično prilega krški sir iz sosednje vasi Kornić.

V tem adventnem času so v 9 bofora pripravili posebno praznično ponudbo. Poleg neizogibnega kuhanega vina in »fritul« ter ob bakalarju na belo se boste pogreli še s krško »maneštrico«, na voljo pa je tudi »hot dog Bodul” z odlično krško klobaso v pecivu, z zelenjavo in omako. Pustite še nekaj prostora za adventno sladico: palačinke z makom, cimetom in belo čokolado.

Otok Krk je priljubljena destinacija za aktivnosti na prostem in krajše vikend izlete, Marina Punat pa je privlačen cilj za tiste, ki uživajo v gastronomiji in razgledih na čudovita plovila, ne glede na to, ali so že navtiki ali bodo to šele postali