Marina Punat – marina, ki utira nove poti

Marina Punat – marina, ki utira nove poti

Že pred nekaj leti smo kot prvi in edini v svetu razvili storitev PROACTIVE BOAT CARE. Inovacija omogoča nadzor in vpogled lastnikov plovil v aktivnosti, ki jih osebje Marine Punat dnevno opravlja na plovilu. Lastnikom plovil se tedensko preko e-pošte pošiljajo poročila o opravljenem nadzoru skupaj s fotografijo plovila.
Lastniki plovil lahko sedaj s pomočjo brezplačne aplikacije na katerikoli napravi spremljajo aktivnosti osebja na plovilu v realnem času. Pri vsaki registrirani aktivnosti prejmejo lastniki obvestilo preko nove aplikacije.

Nadzor plovila s »pogledom od znotraj«
Marina Punat je prva marina na svetu z integriranim sistemom pametnih senzorjev SENSE4BOAT, ki zaznavajo vdor vode, pojav dima in nevarno visokih temperatur ter nadzirajo vaše akumulatorje. V primeru alarma obvestilo hkrati prejmeta tako lastnik plovila kot marina, ta lahko takoj sprejme vse potrebne postopke za zaščito vaše lastnine. Glede na to, da je zagotavljanje varnosti plovila v marini naš skupni cilj, imajo vsi pogodbeniki možnost prejema brezplačnih senzorjev za detekcijo vdora vode, dima ali rizičnih temperatur.

Novost: storitev priključevanja plovila na električni tok
V kolikor imate plovilo opremljeno s pametnimi senzorji SENSE4BOAT, ki spremljajo napetost vaših akumulatorjev, vam zaposleni Marine Punat po prejetem opozorilu lahko priključijo plovilo na električni tok. Neposredno po začetku polnjenja prejmete sporočilo, da se je polnjenje začelo, po končanem polnjenju in stabilizaciji napetosti v akumulatorjih pa boste dobili obvestilo, da je polnjenje končano. Za vsa tehnično brezhibna plovila lahko lastniki naročijo storitev polnjenja akumulatorjev po ugodni ceni, če izpolnjujejo še nekaj osnovnih zahtev.

Smo eko marina, ker uporabljamo obnovljivo energijo in skrbimo za okolje

 • Leta 2012 smo postavili sončno elektrarno. Novi sanitarni prostori za toplo vodo uporabljajo solarne panele. Hladilne in ogrevalne sisteme poslovnih prostorov in večine infrastrukturnih objektov napajajo toplotne črpalke.
 • Svetlobno onesnaženje se je zmanjšalo z nočno razsvetljavo na omaricah, kjer je svetloba usmerjena v tla. Enako velja za veliko razsvetljavo, kjer se uporablja LED razsvetljava.
 • Posebna pozornost je namenjena preprečevanju onesnaževanja vode, ki ga lahko povzročijo različna dela na krovu. Zato se za takšne dejavnosti uporabljajo še posebej strogi predpisi in previdnostni ukrepi.
 • Že 23 let zapored v maju poteka akcija “Punatska draga – svima nam draga”, v okviru katere se čisti dno zaliva, sodelujejo tudi naši potapljači.
 • Marina podpira pobudo “Plava vreća”, v okviru katere vsak prispeva k čiščenju plaž in s tem k zmanjšanju odpadkov v morju. Gostje marine lahko v ta namen na naši recepciji prevzamejo modro vrečo in jo napolnjeno enostavno postavijo poleg košev za smeti.
 • Izpraznitev črnega tanka je hitra in brezplačna storitev, ki so je deležni tako redni kot tranzitni gostje.

Vidnost naših dolgoročnih okoljskih prizadevanj je razvidna tudi po tem, da je pred več kot 20 leti Marina Punat smela razviti Modro zastavo – prvo na Hrvaškem!

Novosti za leto 2020

 • Pogodbeni gostje marine imajo pravico do brezplačnega senzorja za drenažo, za dim (jadrnice) ali senzorja za visoke temperature (motorna plovila).
 • Namestitev brizgalnih sistemov na suhih dokih.
 • Vgradnja dveh 18-metrskih stebrov za video kamere.
 • Novo parkirišče na severnem delu marine.
 • Obnova asfaltne površine v velikosti 3000 m².
 • Izboljšano parkirišče pred hotelom.
 • V suhi marini so postavljeni suhi doki, ki zagotavljajo večjo varnost in lažji dostop na plovilo.

 

Sicer pa bo Marina Punat tudi letos prisotna na sejmu v Tüllnu, najdete jo v hali 4 – 455.