Marina Cloud – zanesljiv in aktiven varuh plovil

Marina Cloud – zanesljiv in aktiven varuh plovil

Val 235
AVTOR Julijan Višnjevec

Lastniki plovil zaupajo marini dragoceno premičnino, svoje plovilo, in od marine upravičeno pričakujejo skrbno varovanje. A kaj, ko je pri nesreči vedno prisoten sklop okoliščin in velikokrat pride do neprijetnih trenutkov prav takrat, ko so vsi mornarji v marini in ko so že spili prvo jutranjo kavico. To je le dokaz, da so nepredvidljive okoliščine vedno prisotne, ne glede na skrbnost in vnemo zaposlenih v marini.

Kljub vsemu navedenemu marine skrbijo po svojih najboljših močeh za plovila, ki so jim zaupana. Ogled in pregled pa zajemata le zunanji, vizualni pregled. Tako osebje nikoli ne ve kaj se v resnici dogaja na plovilu. Informacija o tem bi potemtakem pomenila ohranitev premičnine, pomanjkanje informacij pa potencialno izgubo le-tega.

Proactive Baot Care v Marini Punat

Marina Punat v sodelovanju s partnersko družbo Marina Cloud ponuja posebno storitev, inovativno v svetu navtike. Nova nadgradnja sistema Proactive Boat Care nudi edinstveno brezplačno aplikacijo za vse pogodbene partnerje Marine Punat, s pomočjo katere lahko lastniki plovil spremljajo aktivnost osebja marine na plovilu v realnem času. Kot do sedaj bo tudi odslej možno videti, katere aktivnosti je osebje opravilo na plovilu, pa tudi fotografije plovila, in sicer preko obvestila na pametnem telefonu.

Višja reven zaščite

Za tiste, ki želijo več, za lastnike plovil, ki želijo še višjo raven preventive, omogoča sistem Proactive Boat Care Marina Cloud zelo enostavno nadgradnjo z namestitvijo pametnih senzorjev Marina Cloud, ki omogočajo kontinuiran nadzor plovila, tudi če je lastnik na tisoče kilometrov stran. Gre za prvi tovrstni sistem na svetu. Detektorji dima in drenažni senzor lahko v kritičnih situacijah pomagata preprečiti veliko škodo z opozarjanjem ne samo lastnika, temveč tudi zaposlenih v Marini Punat. Osebje Marine Punat lahko tako ustrezno intervenira 24/7. Lastnik lahko spremlja tudi trend upadanja napetosti v akumulatorjih in pravočasno izda nalog za polnjenje akumulatorjev pooblaščeni osebi ter s tem podaljša njihovo življenjsko dobo.

Več si lahko preberete v št. 235 revije Val navtika.