Manca Notar najboljša SUP šprinterka sveta!

Manca Notar najboljša SUP šprinterka sveta!

Val222

Manca Notar je Sloveniji priborila zlato kolajno na svetovnem prvenstvu v supanju oziroma stoječem veslanju na deski, v disciplini šprint na 200 m, medtem ko je preizkušnjo na 20-kilometrski razdalji končala na odličnem desetem mestu. Reprezentance se zdaj selijo v Vorupoer, kjer bodo na sporedu še tehnične discipline.

Na razdalji in v šprintu so se najboljši na svetu pomerili v Köbenhavnu, tehnična dirka in SUP surfanje pa se bosta odvijali v mestu Vorupør, na danski zahodni obali, ki mu surfarji radi pravijo tudi mrzli Havaji.
21-letna Škofjeločanka je bila na svetovnem prvenstvu hitrejša od vse konkurence. V finalu šprinta na 200 m je več kot prepričljivo premagala drugouvrščeno Francozinjo Amandine Chazot in tretjeuvrščeno Američanko Jade Howson. V moški konkurenci je zmago osvojil domačin Casper Steinfath.

Manco Notar sem sicer prvič srečal pred leti na surferskem tekmovanju Piranja v Piranskem zalivu, ki ga prirejajo Piratovci. Že takrat so o njej govorili v presežnikih, predvsem pa o uspehih, ki jih je dosegala v tujini. Podrobneje sem to odločno dekle, ki ve, kaj hoče od življenja, spoznal preko intervjuja, ki sem ga opravil z njo in je bil pred časom objavljen v eni izmed številk Val navtike.

Manca izhaja iz družine zagnanih windsurferjev, zato je večino svojega prostega časa že v najzgodnejšem otroštvu preživela na morju, na vetrovnih točkah. ….

Več si lahko preberete v 222. št. revije Val navtika.