Malalan: Nova linija časomerov za ženske iz kolekcije Da Vinci, blagovne znamke IWC

Malalan: Nova linija časomerov za ženske iz kolekcije Da Vinci, blagovne znamke IWC

 

Henrik Ekdahl, predstavnik podjetja IWC Schaffhausen, je v zadnjem septembrskem tednu v draguljarni Malalan predstavil novo kolekcijo tega švicarskega izdelovalca prestižnih mehanskih ur. Novi časomeri v kolekciji Da Vinci so ustvarjeni za ženske in dopolnjujejo zbirko, ki jo je IWC osnoval leta 1969 ter namenil moškemu, ki ceni kreativnost, tehnologijo, estetiko. Najekskluzivnejša novost, namenjena ženskam, Da Vinci Automatic 36, je iz 18-karatnega rdečega zlata z obročem 54 diamantov in paščkom iz prav tako 18-karatnega rdečega zlata. Kolekcijo dopolnjujejo časomeri v jeklu, s paščkom v roza ali modrem usnju aligatorja.

Na svoji poti, ki se začenja v letu 1868, je urarska hiša iz Schaffhausna postavila mnogo mejnikov v urarski industriji, doživela vzpone in padce, od neodvisnega proizvajalca časomerov se je prelevila v del luksuzne skupine, sodelovala z Volvo Ocean Race, oblikovalcem F. A. Porsche, še vedno sodeluje z Mercedes AMG ter ekipo Formule 1™ Mercedes Petronas. Kljub temu, da so se dimenzije časomerov manjšale, ti pa so se premikali iz žepov na zapestja, je IWC uspel na zapestja pomorščakov zasidrati uro, ki je bila dovolj berljiva za profesionalno rabo in ustrezno precizna za navigacijo na odprtem morju.

Od skromnih začetkov do danes je pod streho manufakture IWC luč sveta ugledalo mnogo zgodovinsko pomembnih časomerov, kot so denimo kolekcija Portofino, Da Vinci, potapljaški instrument Aquatimer in celo Ingenieur, ki je bila zaradi antimagnetnosti namenjena vsem, ki so in še delajo v časomerom neprijaznih okoljih z visokim magnetnim poljem. IWC je ikona tehnične dovršenosti, utilitaristične vizualne prefinjenosti in močne zavezanosti tradiciji izdelovanja zanesljivih mehanskih časomerov, ki privlači tako strastne zbiratelje zapestnih ur kot tudi tiste, ki iščejo zgolj čudovit okras svojega zapestja.

www.malalan.si