Mala barka povezuje Izolo in Kvarner

Mala barka povezuje Izolo in Kvarner

AVTOR Turistično združenje Izola
FOTO arhiv Turistično združenje Izola

Mali traven v Izolo prinaša „Malo barko“. Gre za projekt, ki povezuje ribiško mestece in Kvarner od 1. februarja 2015 in v katerem so vključeni: Občina Izola, Turistično združenje Izola, Primorsko goranska županija, ki je tudi vodilni partner in Turistična skupnost Primorsko-goranska županija.
Z omenjenim projektom se ustvarja turistična valorizacija pomorske, ribiške in ladjedelniške dediščine severnega Jadrana z ustvarjanjem novih turističnih produktov.
Relativno kratke razdalje med Izolo in Kvarnerjem namreč omogočajo obisk obeh držav in več destinacij v enem turističnem aranžmaju ter posledično organizacijo enovitega paketa. Povezati obe državi s posebnim turističnim aranžmajem, ki temelji na zgodovini in zgodbi o pomorstvu, je namreč osnovi cilj projekta skozi katerega bosta obe destinaciji lansirali tudi blagovno znamko Mala barka.
V sklopu projekta bodo tako meseca aprila v Izoli uredili interpretacijski center na dveh lokacijah: v San Simonu in Muzeju Parenzana, kjer se bo uredila soba z multimedijsko vsebino in z elementi razstave o ribiški dediščini.
V sobi bo postavljena tudi replika ribiške kabine, kjer bodo lahko obiskovalci doživeli simulacijo plovbe po izolski obali. V San Simonu bo urejen tematski park, kjer bo na ogled postavljena restavrirana ribiška barka Biser.
Turistično združenje Izola predstavlja promocijski videospot Mala barka, ki ga bodo predvajali na pomembnejših TV postajah, v Promocijskem centru na Ljubljanski 17 v Izoli pa najdete ostale promocijske materiale. Več o projektu si lahko preberete na spletni strani www.malabarka.eu.

Aprila tudi…
Konec meseca aprila, natančneje 29. aprila, bo Izola gostila 3. Mednarodni festival belih maceriranih vinOrange Wine. Ta predstavlja eno največjih svetovnih predstavitev belih vin, ki zaradi posebnega načina pridelave, pri kateri mošt oziroma vino počiva na grozdnih jagodah, dobi značilno jantarno oziroma oranžno barvo.

Izola1