Maestral 460

Maestral 460

Val 152

Premiera

AVTOR Marko Čurin
FOTO Marko Čurin

Na dnevih odprtih vrat v Poreču sem imel priložnost spoznati celotno paleto gumenjakov znamke maestral. Hrvaški AD Boats je pripeljal modele 460, 650, 745 in dva manjša, 310 in 380. Gre za zelo znano blagovno znamko, ki se že 40 let pojavlja v navtičnem svetu. Vsem nam poznana legendarna modela iz osemdesetih in devetdesetih let, maestral 9 in 18, sta bila na našem trgu prodana v več kot 10.000 primerkih.

Prej RIS, sedaj AD Boats, ki se že od leta 1965 ukvarja z izdelavo čolnov, se je s tradicijo in kakovostjo uveljavil na zahtevnih trgih širom sveta. Njihove čolne tako uporabljajo nemške gasilske enote, kot tudi danska in hrvaška vojska in policija, vse bolj pa so priljubljeni tudi pri ljubiteljih gumenjakov s poliestrskim dnom željnih večjih morskih podvigov. MAESTRAL gumenjaki so izdelani po standardih ISO 6185 in imajo certifikate Germanisher Lloyd in hrvaškega registra ladij.

M 460 odlikuje dobra končna izdelava in ne nazadnje tudi cena. S svojim simpatičnim videzom, barvno kombinacijo in obiljem standardne opreme je lahko zanimiv izdelek za slovenski navtični trg. Čoln je lahko namenjen kot dodatno plovilo na večjih jahtah ali kot plovilo za prosti čas in šport. Z osnovno opremo in odlagalnimi komorami lahko zadovolji tudi kakšnega avanturista, podvodnega lovca za hiter prevoz med otoki, ker gre s takšnim motorjem za zelo hitro plovilo. Ker je bilo morje kar valovito, sem kljub pomislekom glede dolžine čolna bil prijetno presenečen nad dobro in suho plovbo.