Lunatic spet plava

Lunatic spet plava

Val 134

Okoli sveta

AVTOR Jure Šterk
FOTO Jure Šterk

V soboto, 10. marca je veliko opravljenega. »Vetrilarja« sta navijalec na jambor že namestila, jadrar je prinesel jadra, s kovinarjem nameščava krmilo in potem okov.

To pa je zamudno delo. Nekajkrat težko krmilo snemava in spet nameščava. Vsakokrat moram zlesti v zadnji prekat. Presneto, tega bom pa “od znotraj” dobro spoznal … Opasal sem tudi pleksi zaslon na kabinici. Ta mi bo precej koristil.

V Indoneziji je na notranji liniji strmoglavilo letalo. V njem je bilo veliko Avstralcev, tudi znani tasmanski bankir … Za čuda je veliko potnikov preživelo, predvsem tisti, ki so sedeli zadaj. Umrla je vsa posadka, potniki v poslovnem razredu …

Veliko sem tudi na sosednji avstralski jadrnici MAHANI, ki jo pripravljajo za plovbo v Polinezijo. Doma so iz Freemantla in izvem marsikaj. Včasih sem povabljen k njim tudi na večerjo. Sam za hrano nimam veliko časa, danes sem skozi ves dan pojedel le eno tuno s čebulo in kos kruha …

Čez dva dneva spet ves dan garam. Krmilo je dokončno nameščeno, kovinar je naredil izpuh in nameščamo tudi tega. Jutri bo prinesel še kljuko za rezanje ribiških mrež. Popoldan barvam Lunatica s podvodno barvo in zvečer sem ves posvinjan in pošteno izmučen. Tako, barka je sedaj pripravljena za spuščanje v morje.