Linssen range cruiser 430

Linssen range cruiser 430

Val 157
AVTOR Mitko Ivanovski
FOTO Mitko Ivanovski

Najnovejši linssen je nova lastovka v zgodovini te nizozemske ladjedelnice. Tako so ga polepšali in odpravili vse ostre robove, da najprej niti ne pomisliš, da je to linssen. Novinca ponujajo v dveh različicah, in sicer kot variotop in sedan wheelhouse.

Ladjedelnica Linssen Yachts je vedno veljala za posebneža in predstavnika drugačne filozofije plovbe. Res je, da nastajajo na obalah reke in res je, da so značilno nizozemsko družinsko podjetje. To pomeni, da izdelujejo plovila več kot 60 let, da so vodilni vedno člani družine in, kar je še bolj značilno, zelo so tradicionalni v razmišljanju o plovbi in uporabi. O tem, da izdelujejo v jeklu z najvišjo kakovostjo, se samo po sebi razume. Pri tem je zanimivo, da je pričujoča finančna in gospodarska kriza le malo oplazila to ladjedelnico. Časi se počasi tudi pri njih spreminjajo, sicer s polžjo hitrostjo, a spremembe so tu. Morda je to zasluga sedanjega vodstva, saj je direktorica Yvonne Linssen le pripadnica najmlajšega rodu Linssenov in tudi drugi člani uprave so zelo mladi. V razgovoru s Paulom Beelenom sem omenil, da so se linsseni zadnje čase »mediteranizirali« in to je tudi potrdil. Kako drugače razumeti, da imajo skoraj vsi linsseni plavalne ploščadi, položne stopnice za dostop iz kokpita do njih in zaobljene linije trupa. V osnovi Linssen Yachts ponuja dve veji plovil – že znano in tradicionalno grand sturdy ter popolnoma novo linijo range cruiser. Vseh skupaj je 24 različnih modelov in če dodamo še možnost dvomotornega pogona, je okoli 30 različnih vrst plovil. Že znani program grand sturdy ponuja 10 modelov, in sicer 25,9, 29,9, 34,9, 36,9, 40,9, 43,9 45,9, 430, 470 in 500. Program range cruiser ponuja dva modela 430 in 450 v dveh različicah, kot variotop in sedan wheelhouse.

Linssen range cruiser 430 variotop je eden najlepših linssenov vseh časov in če vas njegova tradicionalno brezhibna izdelava, zanesljiva, toda počasna plovba navdušuje, potem se boste morali zanj postaviti v vrsti in nanj boste čakali vse leto. Meni je zlasti všeč wheelhouse različica, pa še opremil bi ga s stabilizatorji.