Levana

Levana

AVTOR Sašo Kavs
FOTO Sašo Kavs

Moja odločitev je padla, plovba čez oceane! Ampak da bo na palubi in pod njo vse tako kakor mora biti in plova čim bolj varna, sem želel pred nakupom plovila razdeliti pojem – kakšno je zame idealno plovil?

Hotel sem jadrnico, na kateri se bom počutil varnega, trdno zgrajeno, z veliko plovne avtonomije in planom jader, ki ga lahko upravlja en sam. Jadrnico, ki bo dobro držala smer in kjer jader ne bo težko uravnotežiti, stabilno, da se lahko pobere, če jo kak val prevrne. In dovolj prostorno, da lahko sem in tja sprejme še kakega gosta na jadranje.

 

Island Packet

Pregledal sem kar dosti literature, prospektov in obiskal vrsto navtičnih sejmov od Newporta na Rhode Islandu do Annapolisa v Marylandu, najemal različne modele jadrnic za čarter in končno pristal pri izbiri dveh modelov, Island Packet in Caliber. Obe izdelavi sledita podobni logiki – polna kobilica in razdeljen plan jader na premcu na glavni flok in notranji flok, »staysail« in precejšnji rezervoarji za gorivo ter vodo. Tudi po velikosti so si bile jadrnice podobne. Odločala je torej kakovost izdelave, ki se je poznala na ceni jadrnic. Kupil sem dražjo, Island Packet, 13 in pol metra dolgo, z značilno bež barvo trupa in Hoyt bumom za notranji flok. Tega modela, IP 420, danes ne delajo več, leta 1996 pa je bil v reviji Yachting izbran za jadrnico leta. Moja jadrnica, trup številka 104, je bila ena zadnjih od več kot 100 izdelanih plovil tega tipa.

Vse je v imenu (Nomen est omen)

Seznami imen jadrnic so prav zanimivi, saj lastniki prihajajo na dan z najrazličnejšimi duhovitimi ali sentimentalnimi imeni. Iz davnih jadralskih časov se spomnim Alkoholite, pa bratove Hudu. Ampak kdaj je ime jadrnice res pomembno?  …

Več si lahko preberete v 225. št. revije Val navtika.