Letošnji sejem Boot Düsseldorf je rekorde podiral kar enega za drugim

Letošnji sejem Boot Düsseldorf je rekorde podiral kar enega za drugim

Val 226

Letošnji sejem Boot Düsseldorf, je ponudil veliko tudi med gumenjaki in plovili do 9 metrov. Sicer je že skoraj v navadi, da na sejmih, kot sta Genova in Cannes, kjer mrgoli proizvajalcev gumenjakov predvsem iz Apeninskega polotoka, Francije in Španije. Tukaj pa so prevladovali predvsem proizvajalci iz Nemčije, Beneluksa in Skandinavije. Mirno lahko rečem, da niti malo ne zaostajajo za zgoraj omenjenimi. Čolni so odlično narejeni, uporabljajo enake materiale, predvsem hipalon Orca, in tudi z dizajnom ne zaostajajo za Italijani. Vidne so povezave nemških velikih in močnih trgovcev z italijanskimi in grškimi. Tako so pri enem največjih v Nemčiji, pri Conrad Pischelu, združili moči z Motonautico Vesuviano ter ustvarili svojo linijo gumenjakov, dolgih 2,5–8,5 metra. Belgijski Brugge Marine je predstavil svetovno novost Osprey Vipermax 8.0; gre za osemmetrski gumenjak z veliko notranjega prostora, štirimi plinsko vzmetenimi sedeži in Yamahinim izvenkrmnikom s 300 KS.

Pri francoskem Zodiacu so predstavili popolnoma prenovljeni liniji PRO in OPEN, gre za odprte tipe gumenjakov iz vzdržljivega PVC Mirasola z dodatki karbonskih materialov. Opremljeni so za potapljače ali ribiče oziroma za preživljanje prostega časa. Dolžina se giblje med 5,0 in 8,5 metra.

Med velikimi gumenjaki, med katere uvrščamo plovila, dolga med 10 in 20 metrov, so na sejmu kraljevali štirje proizvajalci: grška Tecnohull in Skipper, italijanski Sacs ter nemški Say-yacht . Ti gumenjaki so pritegnili tudi največ pogledov. Technohull je predstavil model SeaDNA 999, ki je gnan z dvema motorjema Mercury racing s po 400 KM…

Več si lahko preberete v 226. št. revije Val navtika