Larson 180 sport

Larson 180 sport

Val 132

Zabavni malček

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc

Ladjedelnica Larson letos praznuje 95. obletnico svojega obstoja, kar je v navtiki že spoštljiva doba. Danes ladjedelnica ponuja 24 različnih modelov, Larson 180 sport pa predstavlja najmanjšega predstavnika te ladjedelnice.

Poskočnega malčka zaznamujejo športne linije s privlačno grafiko na trupu, pri kateri lahko izbiramo med tremi različnimi barvami. Larson 180 sport sicer nudi vse, česar smo vajeni tudi na večjih bowriderjih, le prostora je malce manj, kar pa je razumljivo, saj čoln v dolžino meri le 5,36 m.

Ponudba majhnih čolnov z odprtim premcem tudi na slovenskem trgu iz leta v leto raste, raste pa tudi uporaba tovrstnih čolnov. Zanje je bilo še pred nekaj leti značilno, da so se »prodajali« samo v ZDA, sedaj pa prodaja raste tudi na evropskem trgu in s tem tudi ponudba. Cene malega larsona se gibljejo od 15.300 € +DDV, kolikor stane različica z osnovno opremo in šibkejšim Volvovim motorjem, pa do 17.500 € +DDV, kolikor je treba odšteti za različico z močnejšim motorjem. Dodatno si lahko omislimo še nastavljivi volanski obroč, nerjavni lok za vleko »wakeboarderja«, bimini, talne obloge, ponjave in še kaj bi se našlo na seznamu dodatne opreme. Torej čoln, ki si ga lahko privoščimo tudi z nekoliko plitkejšim žepom.