Land rover discovery sport 2,2 SD4

Land rover discovery sport 2,2 SD4

Val204

Suveren in moden

AVTOR Željko Purgar
FOTO Željko Purgar

Športni terenski avtomobili so del avtomobilske ponudbe, ki je tudi v času največje krize bogatila ponudbo in tako prepričala vse večji krog kupcev. Športnost je v tem primeru oznaka za lahkotnost, torej način, kako terenske avtomobile narediti manj terenske. V določenih primerih so tovrstni avtomobili terenski le po osnovnih potezah, ki se odražajo v zunanjosti, vse ostale poteze pa spominjajo na splošne avtomobile in delujejo lahkotno.

Land rover discovery sport ni športni terenec v dobesednem pomenu besede. Je sicer terenski avtomobil od glave do pete, s številnimi pritiklinami pa je dinamičen tudi na asfaltu. Kar se tiče podobe oz. oblike, je slogovno skladen in moden. Prepričljiv je tako navznoter kot navzven, po stopnji opremljenosti pa spada v vrh ponudbe. Serijska izvedba naše različice je bila druga najbolje opremljena možnost, kar vsekakor dokazuje tudi končni znesek oz. cena avtomobila.
Za tiste, ki si želijo tovrstno izvedbo avtomobila in vedo, kaj s tem pridobijo, je pomembno predvsem to, da je izvedba land roverja discovery sport dovršena in kakovostna. Avtomobil prepriča tako s podrobnostmi kot tudi celostnimi rešitvami posameznih sklopov oziroma vozila v celoti.

Tako kot vsi avtomobili, ki so s tehniko pogona upravičeni do naziva terenski avtomobil, se bo tudi testirana različica v vožnji po asfaltni podlagi, še posebej, če je voznikov slog nekoliko bolj dinamičen, izkazala z ne najbolj natančnim volanom. Občutku botrujejo nekoliko bolj izraziti odkloni karoserije, vožnjo pa lahko občutno izboljšamo s posebnim športnim programom delovanja podvozja in ostalih sklopov, povezanih s povečanjem odzivnosti in natančnosti volana. Glede tega je avtomobil vrhunski.
Bolj dinamična vožnja z discoveryjem sport bo povsem primerljiva z dinamičnim večjim avtomobilom. …

Več si lahko preberete v 204. št. revije Val navtika.