Ladijski rezervoarji in njihovo čiščenje

Ladijski rezervoarji in njihovo čiščenje

AVTOR ing. Matevž Guzelj

Na plovilih za rekreacijo in prosti čas poznamo vsaj tri vrste rezervoarjev. Delimo jih po namenu in sicer: za gorivo (dizel ali bencin), sladko vodo in fekalni rezervoar ali t. i. črni, ki sprejema odplake iz stranišča. Kot prvi in najmanj zahteven primer lahko vzamemo manjši napihljiv čoln, ki ima običajno prenosni rezervoar za gorivo. Čiščenje takega rezervoarja je precej preprosto, saj ga lahko enostavno odnesemo na kopno, izperemo s potrebno tekočino, posušimo in tako pripravljen počaka na naslednjo sezono. Nekoliko več dela je potrebno pri večjih in vgrajenih rezervoarjih.

Začnimo z opisom treh najbolj pogostih izvedb rezervoarjev. Najbolj enostavni, ne pa najbolj uporabni, so napihljivi mehovi. Proizvajalec jih priporoča za sladko vodo, le redkeje pa za črne vode. Njihova velika prednost je, da jih preprosto odstranimo, kar precej olajša čiščenje. Naslednja skupina so rezervoarji iz trde umetne mase, imenovane polietilen. Namenjeni so shranjevanju sladke vode ali fekalnih vod, lahko pa v njih hranimo tudi gorivo. Običajno so pravokotne oblike, lahko pa jih najdete tudi s prirezanimi stranicami po obliki trupa plovila. Prednost teh rezervoarjev je, da imajo vse potrebno že v osnovi vgrajeno. Vtok in iztok sta narejena glede na namen uporabe, prav tako je že nameščen zračnik in kontrolna ali čistilna odprtina. Ta mora biti dovolj velika, da lahko dosežemo notranje stene in dno rezervoarja.

Najtežji so rezervoarji, narejeni iz nerjavečega jekla. Še vedno veljajo za sinonim najvišje kakovosti, čeprav v resnici ta sloves ni povsem upravičen. Težave so lahko v tem, da jih je včasih težko ali celo nemogoče odstraniti. Po predpisih pa tudi uporabnosti bi morali imeti kontrolno in čistilno odprtino. V kolikor nam prostor okoli njih dopušča, jih čistimo enako kot tiste iz polietilena. Pri nekaterih plovilih pa najdemo vgrajene rezervoarje ali tiste, zgrajene v času gradnje plovila. To so tako imenovani vgradni rezervoarji. Njihova prednost je nizko težišče, kar znižuje metacenter plovila. Slabost je običajno povezana s čiščenjem in nemogočo menjavo ter morebitno željo pri povečanju volumna…

Več si lahko preberete v št. 231 revije Val navtika