Kvarner – raznolikost je lepa

Kvarner – raznolikost je lepa

Pomlad se prebuja

Dragi prijatelji,

Zima se poslavlja, upamo, da tudi covid 19 in pred nami je že marec, mesec v katerem se počasi prebuja pomlad in z njo se prebujamo tudi mi. Vse pogosteje nam pride na misel morje. Eno od najbližjih je na Kvarnerju. Vabijo vas Opatija, Crikvenica, Krk, Lošinj, Cres, Rab, Reka, Vinodol, Gorski kotar in še mnoge druge destinacije. Kvarnerski turistični delavci prenavljajo hotele, kampe in se pripravljajo za sprejem gostov.

Nekaj dogodkov, ki so še posebej zanimivi smo vam podrobneje predstavili spodaj. Vse ostale pa lahko najdete na naši internetni strani www.kvarner.hr/turizam/dogadanja

Dobrodošli!

Turistična skupnost Kvarnerja

Dr. Irena Peršić Živadinov

Direktorica

 

HITRI COVID TESTI NA KVARNERJU

Če ste na Kvarnerju in želite narediti hitri antigenski test na COVID-19 in serološki test na prisotnost antiteles, preberite naslednjo informacijo:

  • Hitri antigenski testi se izvajajo v enotah Doma zdravja Primorsko-goranske županije (enote na Reki, Opatiji, Crikvenici, Delnicah, Krku, Cresu-Lošinju, Rabu):
  • Vsi zainteresirani se lahko oglasijo na mail rapidcovidtest@domzdravlja-pgz.hr in sporočijo naslednje podatke: ime in priimek, kraj in naslov prebivališča ter telefonsko številko.
  • V najkrajšem možnem času boste prejeli povratno informacijo o lokaciji in času testiranja.
  • Izvidi so na voljo čez 15 minut
  • Cena testiranja je 150,00 kun (plačljivo v gotovini na kraju testiranja)

Za izvajanje testiranja so pripravljeni vprašalniki v slovenskem, angleškem, nemškem in italijanskem jeziku.

Dom zdravja Primorsko-goranske županije izvaja tudi serološki test na prisotnost antiteles na virus COVID-19:

  • Serološki test se izvaja na naslovu Krešimirova 52a na Reki
  • Izvidi bodo poslani po mailu v času istega delovnega dne
  • Cena testiranja je 130 kun

 

SPOZNAJTE FRANKOPANE

Kulturno-turistično popotovanje »Kulturna ruta Putovima Frankopana« vključuje 20 lokacij na območju Kvarnerja. Te pripovedujejo zgodbo o slavni plemiški družini. Vladala je na velikem ozemlju in vlekla niti med drugimi veličastnimi družinami, dvori in centri moči, danes pa lahko preko njihove zapuščine spoznate pokrajino in tradicije Kvarnerja.

OBIŠČITE VRHUNSKO KVARNERSKO KLINIKO “TERME SELCE”

Terme Selce delujejo kot zdravstveni in športni center v osrčju Crikvenica – Croatia in nadaljujejo stoletno tradicijo zdravstvenega turizma tega kraja. V Termah Selce vas pričakuje tim visoko usposobljenih zdravnikov specialistov fiziatrov, kardiologov, medicinskih sester, fizioterapevtov, psihologov, kineziologov, nutricionistov, maserjev. Klinika ima najsodobnejšo medicinsko opremo in 6 enoposteljnih apartmajev.

NOVI ČLANI JRE

Združenje kuharjev JRE Hrvatska, del evropske družine, ki združuje več kot 360 vrhunskih kuharjev v 16 državah, v leto 2021 vstopa z dvema novima članoma: gostilno Zijavica iz Mošćeničke Drage in restavracijo Navis iz Opatije. Združenje JRE Hrvatska, okrepljeno s kvarnerskim dvojcem, šteje 16 članov.

 

»SKOKNITE« DO REKE

Reka – čudovito mesto z bogato večkulturno zgodovino in prijaznimi prebivalci. “Grad koji teče”, pristanišče, polno zanimive arhitekture in zgodovinskih spomenikov. Sedež karizmatičnega nogometnega kluba in njegovih navijačev “Armada”. Prestolnica kulture, mesto športa, družbenega življenja in odprtega srca, neločljivo povezano z morjem. Če nekdo nekje odgovori na vašo pripombo s “Šta daa?”, bodite prepričani, da je iz Reke.