Kvarner – raznolikost je lepa

Kvarner – raznolikost je lepa

Pred nami je že marec, mesec v katerem se počasi prebuja pomlad in z njo se prebujamo tudi mi. Vse pogosteje nam pride na misel morje. Eno od najbližjih je na Kvarnerju. Vabijo vas Opatija, Crikvenica, Krk, Lošinj, Cres, Rab, Reka, Vinodol, Gorski kotar. Kvarnerski turistični delavci že prenavljajo hotele, kampe in pripravljajo številne zanimive dogodke.

Naredite nekaj za svoje zdravje in obiščite Kvarner ter naše prijetno podnebje.

Upamo, da boste v naših predlogih, našli nekaj zase.

Pričakujemo vas z veseljem.

Dobrodošli!

Nekaj dogodkov, ki so še posebej zanimivi smo vam podrobneje predstavili spodaj. Vse ostale pa lahko najdete na naši internetni strani www.kvarner.hr/turizam/dogadanja.

Turistična skupnost Kvarnerja

Dr. Irena Peršić Živadinov

direktorica

OAZA ZDRAVLJA IN WELLNESSA, OPATIJA, 1.-31.3.2022

Še vedno je čas, da se udeležite dogodka, ki marca poteka v Opatiji, slavi zdravje in lepoto, oddih in uživanje, sproščanje in rekreacijo ter Opatijo prelevi v resnično oazo zdravega življenja. Temu prispevajo tudi organizirane sprehajalne, športne in rekreativne poti ter organizirana telovadba na svežem zraku ob spremstvu licenciranih trenerjev. Osrednji del dogajanja poteka v hotelih in specializiranih medicinskih ustanovah, kjer lahko izbirate med bogato wellness & spa ponudbo, eksotičnimi masažami in lepotnimi tretmaji, kot tudi med sodobnimi medicinskimi terapevtskimi tehnikami.

IXS EUROPEAN DOWNHILL CUP, LOŠINJ, 1.-3.4.2022

Ekstremna kolesarska dirka z 1,8 km dolgimi stezami in razglednimi točkami zagotovo zveni zanimivo vsem ljubiteljem kolesarstva in ekstremnega športa.

Sicer je ekstremno kolesarsko tekmovanje ali spust „Downhill“ nastalo pri poletnih treningih slovenskih kolesarjev.

Pridite na Lošinj, saj vas tu pričakujejo kolesarski vikendi, dišeče sredozemske steze otoka vitalnosti z edinstvenim pogledom ter zanimive ovire gozdnih poti!

14. FESTIVAL KAMELIJ, OPATIJA, 4.-10.4.2022

V čudovitem parku “Angolina” cvetijo čudovite kamelije. V času 14. Festivala kamelij lahko glasujete za najlepši cvet kamelije, si ogledate ali kupite umetnine na to temo ali pa se celo vrnete domov s kakšno sadiko..

  1. ISLANDS MTB, 19.-23.4.2022

Ena izmed najlepših MTB dirk bo potekala po čudovitih kvarnerskih otokih – Krku, Rabu, Cresu in Lošinju. MITAS 4 islands MTB STAGE RACE je gorsko-kolesarska dirka z štirimi etapami, ki se bo začela v Baški, na otoku Krku, 19.4. in končala v Lošinju, 23.4.2022.

WRC CROATIA RALLY 2022, 23.4.2022

Eno najbolj priljubljenih avtomobilskih tekmovanj na svetu in največji športni dogodek na Hrvaškem. Tekmovanje je vpisano v koledar Mednarodne avtomobilske zveze (FIA) in koledar Hrvaške avtomobilske in karting zveze (HAKS).

Na območju Kvarnerja bodo 23.4. vozili hitrostne izpite, od Gornjega Jelenja do Grobniškega polja in Platka, kjer bo tudi fan zona.