KVARNER – raznolikost je lepa

KVARNER – raznolikost je lepa

Dragi prijatelji,

Čeprav smo zaradi epidemioloških ukrepov ostali brez pustnih dogodkov, imate kljub temu veliko razlogov za obisk Kvarnerja. Zaradi našega blagodejnega podnebja se lahko sprehajate, tečete, kolesarite po naši obali in otokih ter Gorskem kotarju. Ponujamo vam veliko zanimivih kulturnih dogodkov in vam svetujemo, vsekakor poskusite odlično kvarnersko kulinarično ponudbo.

Naredite nekaj za svoje zdravje in obiščite Kvarner ter naše prijetno podnebje.

Upamo, da boste v naših predlogih, našli nekaj zase.

Pričakujemo vas z veseljem.

Dobrodošli!

Nekaj dogodkov, ki so še posebej zanimivi smo vam podrobneje predstavili spodaj. Vse ostale pa lahko najdete na naši internetni strani www.kvarner.hr/turizam/dogadanja.

Turistična skupnost Kvarnerja

Dr. Irena Peršić Živadinov, direktorica

***

MESEC ZALJUBLJENCEV V OPATIJI

Opatija, ena najbolj romantičnih destinacij v Evropi in  med drugim uvrščena med 15 najbolj romantičnih popotniških idej za pare na svetu, letos sprejema zaljubljence s čudovitim vzdušjem, primerno dekoracijo in posebnimi ponudbami.

Opatija pozdravlja mesec zaljubljencev v najbolj romantični izdaji. Valentinovo bomo obeležili z lepo urejenimi parki in obalno promenado, okrašeno s srčki in ljubezenskimi sporočili v številnih jezikih, atraktivnimi koncerti in zanimivimi oderskimi programi.Ob tem, pa ne bomo pozabili na to kar Opatija vedno ponuja: vrhunsko gastronomijo, sproščujoče tretmaje v sodobnih spa & wellness centrih, čudovite sprehajalne poti, ki vabijo na dolgo bivanje na prostem, neprekosljivo kombinacijo morja in gora, arhitekture, naravnih lepot, sprostitve in zabave …

SPOZNAJTE FRANKOPANE NA RAZSTAVI V POMORSKEM IN ZGODOVINSKEM MUZEJU HRVAŠKEGA PRIMORJA, REKA, DO 22.3.2022

Več kot pet in pol stoletij hrvaške zgodovine si težko predstavljamo brez Frankopanov. Ni pomembne družbene in politične dolžnosti in vloge, ki je ne bi opravljali; bili so knezi, bani, namestniki, bojevniki, privrženci umetnosti in pesniki ter nazadnje politični revolucionarji v iskanju boljšega sveta. Sledili so zakoniki, statuti in druge pomembne civilne listine, zapisane v hrvaškem jeziku z glagolico.

Razstava prikazuje le delček njihove zgodbe, za celotno pa se odpravite po Poteh Frankopanov.

REŠKI KARNEVAL

Zaradi spoštovanja vseh trenutno veljavnih epidemioloških ukrepov in omejitev tudi letos Reški karneval ne bo potekal v običajni izvedbi.

Karnevalske skupine in številno občinstvo, ki nestrpno pričakuje vsako novo izvedbo Reškega karnevala, pa bo razveselila novica, da je še vedno načrtovana otroška in mednarodna pustna parada, vendar pa je prestavljena na poletje.

NEZNANI KLIMT, REKA, DO 31.3.2022

Edinstveno razstavo »Neznani Klimt – ljubezen, smrt, ekstaza« si lahko ogledate v »Palači šećera« na Reki. Po 136-tih letih si lahko ogledate razstavo, ki vam prinaša devet slik iz Hrvaškega narodnega gledališča Ivana pl. Zajca na Reki. Tri velika platna, ki jih je naslikal Gustav Klimt, tri od njegovega brata Ernsta in tri od njunega prijatelja Matscha so lahko nazadnje videli leta 1885 na Dunaju. Mestni muzej Reka, ki je bil lepo prenovljen v okviru programa »Reka – Evropska prestolnica kulture« vam ponuja to edinstveno priložnost, da na Reki odkrijete začetke velikanov dunajske secesije!

PREDSTAVLJAMO ZANIMIVE KVARNERSKE RESTAVRACIJE – “VILLA ARISTON”

Restavracija Villa Ariston se nahaja na eni najatraktivnejših lokacij v Opatiji, in odkar je leta 2014 prišla v roke novih lastnikov, družine Barbic iz Milana, ki je objekt preuredila in dodatno dvignila standarde kakovosti, je veliko pozitivnih odzivov zadovoljnih gostov in uglednih gastronomskih strokovnjakov.

Jedilnik temelji na mediteranski kuhinji in skrbno izbranih sestavinah ter lokalnih izdelkih, značilnih za opatijsko regijo, in je bil oblikovan tako, da lahko vsak gost najde več jedi, ki bodo popolnoma ustrezale njegovemu prefinjenemu okusu, a tudi trenutnemu razpoloženju. Okusne prigrizke spremljajo tudi kakovostna vina priznanih domačih vinskih hiš.

Turistična skupnost Kvarnerja

www.kvarner.hr

kvarner@kvarner.hr