Koruzni Drožnik zvezda Žitovega urbanega piknika

Koruzni Drožnik zvezda Žitovega urbanega piknika

Na vrtu kavarne Sputnik v Ljubljani se je danes odvijal urbani piknik z Žitovimi kruhi iz družine Drožnik. Ti slovijo po polnem okusu in dolgotrajni svežini. Med gostitelji je blestel koruzni kruh Drožnik, ki je bil junija nagrajen z dvema zvezdicama Superior Taste Awards in ga od sedaj najdete tudi na policah trgovin.

 Na urbanem pikniku je voditelj Tilen Artač zbrane skupaj z Rokom Cankarjem, direktorjem poslovnega programa pekarstva v Žitu in Sonjo Škof, razvojno tehnologinjo v Žitu, popeljal po inovativni zgodbi kruhov družine Drožnik. Ta je izpod skrbnih rok Žitovih razvijalcev in pekov nastala leta 2021, danes pa imajo potrošniki na voljo že štiri različice kruhov z drožmi: mešani Drožnik, s semeni, beli in najnovejši – koruzni Drožnik. »Koruzni Drožnik odlikuje kompaktna sredica, ki je primerna tudi za mazanje. Pri rezanju za seboj ne pušča drobtin, hkrati pa ohranja svežino. Njegova posebnost je, da je lažje prebavljiv, saj fermentacija droži traja več kot 30 ur. Po tem postopu   naši peki ročno zamesijo in oblikujejo vrhunske hlebčke,« je gostom opisal Rok Cankar.

Nov kruh z drožmi so v Žitu razvili za dopeko na prodajnih mestih in tako širijo potrošnjo kruha z drožmi tudi v segmentu koruznega kruha ter funkcionalnih kruhov. Peka z drožmi je namreč postala globalni trend. Kiselkasti priokus, ki ga po navadi imajo te vrste kruhov, v kombinaciji z atraktivnim rustikalnim izgledom, je med potrošniki Žitovih kruhov z drožmi, tako domačimi kot tujimi, dobro sprejet in prepoznaven. Odlično prodajani družini kruhov pa se postopoma pridružujejo še pekovska peciva z drožmi, ki jih prepoznate po pravokotni obliki.

Koruzni drožnik z zvezdicama Superior Taste Awards

V Žitu so še posebej ponosni na koruzni kruh Drožnik, ki je bil junija nagrajen z dvema zvezdicama Superior Taste Awards. Te podeljuje International Taste & Quality Institute (iTQi). 200 članska komisija, v kateri so vrhunski neodvisni kuharji in someljeji, ocenjuje kakovost in okus izdelkov, pa tudi njihovo zunanjost, vonj in teksturo. Tokrat so izkušeni in profesionalni ocenjevalci prepoznali in nagradili tudi izjemno kakovost koruznega Drožnika, prav tako je dve zvezdici lansko leto prejel že njegov »brat«, mešani Drožnik.