Kolesarski maraton Istria Granfondo

Kolesarski maraton Istria Granfondo

Vse je pripravljeno za že peti tradicionalni mednarodni Istria Granfondo cestnokolesarski maraton v Umagu – dogodek, ki je primeren tako za tekmovalce v polni pripravljenosti kot tudi za družine in rekreativce.

Istria Granfondo vas bo letos presenetil s številnimi novostmi, med drugim bo dogodek zaradi velikega zanimanja podaljšan za en dan. Istria Granfondo 2016 bo tako potekal od 30. septembra do 2. oktobra, v tem obdobju pa bodo lahko vsi udeleženci uživali v edinstvenem istrskem okolju, njeni vrhunski kuhinji in vinskih kleteh – na dveh kolesih seveda!

Letošnji Granfondo se lahko pohvali tudi z bogatejšim spremljevalnim programom. Novost je vodena kolesarska tura City Cycle Tour With A Wine Break, ki bo potekala v petek, 30. septembra. Štart bo v znanem turističnem naselju Stella Maris v Umagu, tik poleg ATP stadiona Gorana Ivaniševića, pot pa bo udeležence dogodka popeljala do centra Umaga s postankom v novem wine baru. Ker je število udeležencev omejeno, se lahko prijavite s pomočjo elektronske pošte.

 Sobota bo rezervirana za glavni maraton. Tekmovalci lahko izbirajo med dvema trasama – med Istria Granfondo Classic (130 kilometrov) in manj zahtevno Istria Granfondo Small (90 km). Udeleženci maratona se bodo lahko spočili na šestih postajah vzdolž poti, na koncu, ko bo nastopil čas še za tombolo, pa najboljše čakajo tudi številne bogate nagrade.

V nedeljo bo na vrsti še Istria Granfondo Family & Gourmet Tour. Gre za 25 kilometrov dolgo rekreativno kolesarsko turo, ki se bo začela v Novigradu in bo udeležence popeljala skozi pisane istrske vasice, vinograde in oljčne nasade. Udeleženci dogodka bodo na kulinaričnih točkah lahko poskusili tradicionalne istrske specialitete in vrhunska istrska vina.

Več informacij lahko dobite na: www.coloursofistria.com/sl/kolesarjenje/istra-granfondo