Kardis K8 mojito

Kardis K8 mojito

Val 139

Dodana vrednost

AVTOR Marko Čurin
FOTO Marko Čurin

V eni od prejšnjih številk naše revije sem se dotaknil modela K7, ki sodi med tako imenovane odprte gumenjake. Teh se v povprečju izdela največ. Je pa zadnja leta trend plovil z manjšimi kabinami neverjetno porasel. Vsako podjetje ima v svoji ponudbi vsaj en model s kabino. Gredo celo tako daleč, da na manjših čolnih, tja do 7 metrov dolžine, stisnejo zelo majhno in klavstrofobično »kabinco«, ki ne služi drugemu kot spravilu opreme. V takšnih kabinah le redko kdo prespi. Popolnoma drugačna je slika pri modelu, ki sem ga tokrat preizkusil. Kardisov K8 mojito ima veliko in prostorno kabino s toaletnim prostorom in vse to le na 8,8 metrih dolžine.

Oblikovno gre za moderen čoln s premišljenimi podrobnostmi, s poudarkom na kar največjemu izkoristku prostora, in kar je najpomembnejše, trije odrasli lahko udobno prespijo v prostorni kabini, ki pokriva celoten premec. Največji del krme nam nudi široko ležalno površino za poležavanje na soncu, pred katerim nas bo zaščitila zaščitna ponjava, pritrjena na stranske polkrožne nosilce in je očem skrita, ko je ne potrebujemo. Celoten mehanizem je skrit v stranskem delu, ponjava in prečke pa v prostoru za krmnim ležiščem, ki se zapira z vratci. Oblazinjeno sedišče je razdeljeno na štiri vzdolžne dele. Srednja dva se s pomočjo elektromotorja po potrebi lahko dvigneta in s tem pridobimo naslon za hrbet ob sedenju, ko želimo pridobiti ležišče, srednja dva dela spustimo. V smeri proti krmarjevemu prostoru se levo od sedišča, ki se dvigne, nahaja posebej za ta model ergonomsko oblikovan kuhinjski del.

Glede na to, da gre za zelo moderen in vpadljiv čoln, si ga bodo verjetno omislile družine z bolj pustolovskimi željami, ki jih bo takšen čoln popolnoma zadovoljil, saj bodo lahko po mili volji prekrižarili vse samotne zalive. Čoln nudi vse, kar je potrebno za kampiranje na vodi ter veliko prostora za poležavanje. S svojim močnim in visokim dnom bo kos vsem vremenskim razmeram, hitrost pa bo omogočila, da bodo premiki kratki, a hitri. Ponovno lahko pohvalim oblikovanje izpod prstov »očeta« čolna A. Cardinetija, dobre plovne lastnosti in popolno serijsko opremo, vključno z navigacijskimi pripomočki in zabavo. Glede na to, da sem sam bolj pustolovske krvi, sem pogrešal kakšen prostor na palubi za spravilo opreme, mokrih pripomočkov in kakšne daljše stvari. A to so že želje, ki jih je težko vse naenkrat sestaviti v enem čolnu. Glede na to, da je čoln z razpihnjenimi tubusi širok 240 cm, ga je mogoče na dobri prikolici prevažati po evropskih cestah in s tem privarčevati kar nekaj evrov na račun marine, kar pa tudi nekaj šteje.