Kakšna so videti vrata prihodnosti?

Kakšna so videti vrata prihodnosti?

Skoraj nemogoče si je predstavljati, da je pri vhodnih vratih mogoče odkriti karkoli novega, še manj pa revolucionarnega. In vendar imamo Slovenci podjetje, ki vsako leto osuplja s popolnoma novimi rešitvami, ki so za povrh še osupljivo čudovite in prodajane po vsem svetu.
Ljubljansko podjetje Pirnar je za svojo najnovejšo svetovno inovacijo pravkar prejelo nominacijo za evropskega oblikovalskega oskarja, prestižno German Design Award. Nagrado podeljuje German Design Council, ki je že 60 let eden vodilnih strokovnih centrov za oblikovanje na svetu. Njihova German Design Award se podeljuje le za izjemne in pionirske dosežke na področju oblikovanja iz vsega sveta. Podobnost s filmskimi oskarji je v tem, da nagrade ne more dobiti kdorkoli, ampak le elita tistih, ki jih za nagrado nominira žirija. To je uspelo edinstvenim vhodnim vratom Pirnar OneTouch.
Pirnar OneTouch je prvi in edini vhod na svetu s samodejnim izvlečnim in uvlečnim potezalom. Ko skriti čitalnik prstnih odtisov prepozna lastnika, se elegantno in samodejno izvleče potezalo, ki razsvetli svojo okolico, vrata pa se odklenejo. Nekaj sekund po zapiranju se vrata samodejno spremenijo nazaj v prečiščeno ploskev brez potezala, kar ne-lastnikom onemogoča kakršnokoli manipulacijo z vhodom. Zato ga imenujejo “najbolj oseben vhod na svetu”.
“Ne želimo delati dobrih vhodov, ampak mojstrovine”, razmišlja direktor podjetja Roman Pirnar. “Želimo premikati meje možnega. Vhod je prvi vtis o hiši in lastniku, zato želimo, da je občudovanja vreden, čudovit in brezhibno izdelan tehnološki biser. Da to lahko dosegamo, smo zbrali ekipo najbolj drznih in inovativnih ljudi, ki je vrhunska na svetovni ravni. In nominacija je dokaz za to.”
Slavnostna podelitev German Design Award bo februarja prihodnje leto, nagrajenci pa bodo znani že oktobra letos. Držimo pesti!

www.pirnar.si