Kako na štartu? (3. Del)

Kako na štartu? (3. Del)

Val 167

Pravila

AVTOR Vid Jeranko
FOTO Vid Jeranko

Da bi si priborili uspešno štartno izhodišče, je za iskanje dobrega položaja in srečevanje z drugimi jadrnicami potrebna dobra mera suverenosti; pri tem ima pomembno vlogo tudi poznavanje pravil.

Da bi si priborili uspešno štartno izhodišče, je za iskanje dobrega položaja in srečevanje z drugimi jadrnicami potrebna dobra mera suverenosti; pri tem ima pomembno vlogo tudi poznavanje pravil.

Ker je v preteklih člankih beseda potekala o štartni strategiji in taktiki, je prav, da tematiko podkrepimo še z nekaj osnovnimi regatnimi pravili. V spodnjem prispevku se bomo omejili na nekaj ključnih in najpogostejših situacij srečevanja jadrnic na štartu regate, ter se nanje skušali ozreti še z vidika jadralnih tekmovalnih pravil. Z namenom, da bi teh nekaj ključnih pravil predstavili na karseda preprost način, bodo situacije in interpretacija pravil poenostavljeni. Vedeti je namreč treba, da ima vsaka situacija srečevanja jadrnic lahko več različnih odtenkov in več načinov interpretacije, tem pa sledijo različne aplikacije pravil. Za poglobitev in boljše poznavanje jadralnih tekmovalnih pravil pa si je vendarle treba vzeti nekaj časa ter jih dodobra naštudirati (knjižica »Jadralna regatna pravila – The racing rules of sailing 2009-2012« je na voljo v več knjigarnah in knjižnicah), pozneje pa se skoznje pregristi še v sami praksi, po možnosti v navezi s tekmovalnim sodnikom. Situacije, predstavljene v članku, so razdeljene na tri večje sklope; štart pri oznaki, štart v sredini in štart pri plovilu regatnega odbora; skladno s situacijami, ki smo jih zarisali v prejšnjih člankih.

Štart pri plovilu RO (desni konec štartne črte)

Srečevanje jadrnic mimo štartne barke (plovila regatnega odbora) je značilen primer za številna nesoglasja med jadralci in povod za marsikateri protest. Pri tem gre največkrat za to, da si tekmovalci skušajo pridobiti ugoden položaj tik ob štartni barki, drugi pa se iz ozadja v prostor med jadrnico in regatni odbor skušajo vrivati. Splošna in osnovna postavka pri takšni situaciji je ta, da se jadrnica ne sme vrivati v prostor med plovilom RO in drugo jadrnico, za izraz vrivanje pa gre takrat, ko velja, da med RO in jadrnico ni dovolj prostora za še eno jadrnico. Izhodišče sta torej dve jadrnici na enakih uzdah (vzpostavljen je preklop), ki jadrata mimo določene fizične ovire v morju. Na misel nam takoj prideta pravilo 11 (prednost pri jadranju na enakih uzdah) in pravilo 18 (prednost pri jadranju mimo oznak in ovir). Prvo od teh v splošnem pravi, da ima zavetrna jadrnica prednost, drugo pa, da ima pri jadranju mimo določene ovire notranja jadrnica (tista bližje oviri) ob primerno vzpostavljenem preklopu prednost, kar naj bi nadvladalo pravilo 11. Dilemo o prednosti pri jadranju mimo plovila RO pa razreši predgovor oddelka C regatnih pravil, ki pravi, da pravilo 18 ne velja pri štartni oznaki, obkroženi s plovno vodo. Zatorej v tem primeru obvelja pravilo 11, ki prednost daje zavetrni jadrnici.