Kako izbrati gumenjak?

Kako izbrati gumenjak?

Val-209

Preden se odločimo za nakup čolna, imamo vedno »prijeten« problem – problem z odločitvijo o tem, katerega naj kupimo. Vse priljubljenejši postajajo napihljivi čolni, pa naj bodo to čolni za jahto, ribarjenje, smučanje na vodi, kanuji, športni cruiserji, čolni za potapljanje, profesionalni čolni za reševalne situacije ali pa preprosto družinski čolni.

Statistike kažejo na to, da zajemajo napihljivi čolni v kategoriji plovil že 10 % celotnega parka, kar je trikrat več kot pred desetimi leti. Skrivnost uspeha se skriva v sami naravi napihljivih čolnov. Danes poznamo na svetovnem trgu več različnih tipov čolnov, ki se ločijo po:
– obliki trupa: zložljivi čolni ali čolni s trdim dnom,
– tipu materiala: hipalon ali PVC,
– tipu tal in spodnjega dela: trdo dno (steklena vlakna ali aluminij), lesene deske, napihljivo dno,
– glavnem namen: barke, tenderji, športni čolni, profesionalni čolni (ang. heavy-duty), luksuzni čolni itd.

Na podlagi izbire enega segmenta iz vsake kategorije lahko izberete čoln, ki si ga želite in bo služil vašemu namenu, predvsem pa čoln, s katerim boste uživali v navtičnem svetu. Odlična rešitev je gumenjak Grand. Proizvajalec ponuja RiB in zložljive čolne od 2,10 m pa vse do 8,5 m. Za kakovost in vrhunsko tehnologijo ob nakupu ponuja do pet let jamstva. Tudi na letošnji Internautici boste imeli priložnost spoznati in si ogledati več kot 20 različnih modelov gumenjakov Grand. Generalni uvoznik za Slovenijo, Hrvaško, Srbijo, Črno goro in Kosovo je slovensko podjetje Moto-Nautika d. o. o., ki ima svoj prodajni salon z največjo zalogo gumenjakov v Sloveniji v Miklavžu pri Mariboru.

Svoj sanjski gumenjak lahko poiščete na spletnem naslovu: www.grandboats.si.