KADEY KROGEN OPEN DAYS

KADEY KROGEN OPEN DAYS

Val 246
AVTOR Peter Lenarčič
FOTO arhiv proizvajalca

Ameriški proizvajalec „dolgoprogaških“, čezoceanskih trawlerjev Kadey Krogen, ki od lanskega leta plujejo tudi po našem morju, je 17. in 18. januarja na Floridi (ZDA) priredil tradicionalni dan odprtih vrat. Na ta dan tovarna povabi več kot 200 lastnikov in zainteresiranih klientov na druženje in izmenjavo izkušenj, priložnost pa izkoristi tudi za predstavitev novih modelov.

Plovila Kadey Krogen so skonstruirana za visoko morje in popolno zanesljivost tudi v najbolj odročnih predelih sveta. Da so takšna postala in da takšna ostajajo tudi skozi leta, je potrebna zakladnica izkušenj iz dolgoletnih plovb po vseh svetovnih morjih, prelita v načrte, konstrukcijo in nato izgradnjo vsakega posameznega plovila. Nekaj (veliko) izkušenj prinesejo konstruktorji sami, toda pomembno je, da zna proizvajalec izkoristiti tudi neusahljiv bazen izkušenj svojih kupcev. Ljudi, ki si barke lastijo in na njih prebijejo dobršen del vsakega leta. Ljudi, ki si barke prilagodijo svojim potrebam, in ljudi, ki ponujene rešitve preizkusijo na vseh svetovnih morjih in v praktično vseh vremenskih pogojih skozi dolgoletno uporabo. In prav od takšnih ljudi se Kadey Krogen na dnevih odprtih vrat uči, jim obenem predstavlja nove rešitve na prihodnjih barkah in posluša kaj imajo o njih povedati tisti, ki bodo z njimi živeli. To v praksi pomeni, da na nove modele lahko pridejo le preizkušene rešitve, ki niso same sebi namen in se dostikrat odražajo le v detajlih, jih pa znajo pravi morjeplovci ceniti.

Letos je ladjedelnica na dogodek pripeljala 4 povsem nove izvedenke/modele: KROGEN 44 AE, KROGEN 50 Open, KROGEN 52 in KROGEN 55 Expedition. Poleg njih so pripeljali tudi 10 rabljenih plovil različnih izvedenk v razponu od 44 do 58 čevljev. To so rabljena, a preverjena plovila, na voljo preko Kadey Krogen prodajnega sistema (lahko si jih ogledate na njihovi spletni strani), ki so morebitnim kupcem na voljo takoj. Zanimivost: nova Krogen 44 se je na dnevu odprtih vrat ob predstavitvi prodala praktično v hipu, tako so trenutno za takojšnjo dobavo na voljo le še preostali trije novinci.