Jet thruster

Jet thruster

Val210

Manevriranje plovila še nikoli ni bilo tako enostavno

AVTOR Julijan Višnjevec in Matevž Guzelj, inž.
FOTO Julijan Višnjevec in arhiv proizvajalca

Danes si že manjših motornih plovil ne moremo predstavljati brez premčnega vijaka. Razlog je velika uporabnost premčnega vijaka pri upravljanju plovila pri bočnem vetru, pa tudi sicer v situacijah, ko prostora za manevriranje le z motorjem ni dovolj. Uporaba krmnega in premčnega bočnega vijaka pri večjih plovilih je postala standardna, saj omogoča maloštevilni posadki lažje manevriranje, zadostno samozavest in ultimativno varnost. Le-ta je na morju vedno priporočena, zato tokrat predstavljamo inovativni sistem z delovanjem na osnovi vodnega curka, imenovan jet thruster.
Najbolj razširjeni sistem premčnih in krmnih potisnikov je sistem z elektromotorjem manjših nazivnih moči, s časovno omejenim delovanjem. Za poznejšo vgradnjo električnih potisnikov je treba v trup s posebnim orodjem narediti odprtino, vgraditi napravo, oslabljeni del pa ponovno zgraditi. Pri sistemu jet thruster je delo nekoliko olajšano, kajti treba je zvrtati luknje, v katere se nato namestijo šobe s premerom 36 mm oz. 46 mm. Centralna črpalka (nizkotlačna centrifugalna črpalka, ki ustvari 2,5 atm) sesa vodo/morje iz najnižjega dela plovila preko cevi s premerom 90 mm ali 115 mm in jo skozi tlačno cev potiska levo/desno na premcu ali krmi. Ustvarjena sila pretoka vode deluje kot klasični jet pogon, poznan pri številnih drugih morskih »igračah«.

Moč in delovanje
Nizozemski proizvajalec je na trgu ponudil sisteme s štirimi različnimi močmi. Prvi sistem ima 3 kW in se napaja iz 12-voltnih akumulatorjev, trije sistemi pa imajo 6 kW, 11 kW in 15 kW s 24 V. Akumulatorji, cevi in ventili so del opreme v kompletu, vgrajenem po sistemu na ključ. Izstopne šobe na premcu ali krmi se lahko prilagajajo obliki trupa in prostoru, ki je na voljo. Šobe so lahko nameščene tudi tik pod vodno gladino in usmerjene proti dnu. Sistem jet thruster deluje po principu relativno nizkega tlaka in velike količine vode, pretoka medija. Prednost naprave je v tem, da lahko izstopajoče šobe v primerjavi s klasičnim tunelom namestite veliko bolj proti premcu ali krmi. Tako ustvarite večjo ročico med navidezno točko obračanja plovila in prijemališčem sile. …

Več si lahko preberete v 210. št. revije Val navtika.