Jernej Jakopin

Jernej Jakopin

Val 141

Polovica tvorca uspeha skupine Seaway

AVTOR Karmen Kramberger
FOTO mediaspeed.net in arhiv Seaway

Predstavljamo vam pogovor s solastnikom skupine Seaway, ki v 26. letu poslovanja reže morje še naprej. Zato ne čudi, da so na letošnji Internautici za svoj projekt greenline 33 hybrid domov odnesli tudi naziv plovilo in navtični projekt leta. Na poljuden način smo izvedeli, kako se eno najbolj znanih slovenskih navtičnih podjetij spopada s spremenjenimi okoliščinami, kot Jernej Jakopin spretno poimenuje neizogibno recesijo. Vse kaj drugega, kot strah, veje iz njegovih besed in zato je njegov pogled in prerez razmer na trgu še toliko bolj zanimiv! Kako tudi ne.

Val: Kot solastnika podjetja Seaway smo vas povabili na ta razgovor, ker smatramo, da ste v trenutnih razmerah, ki vladajo na navtičnem trgu v Sloveniji in svetu, najbolj reprezentativen sogovornik, saj nastopate v navtiki verjetno še najbolj večplastno.

Jakopin: Na srečo ima naše podjetje zelo dober in močan oddelek za razvoj novih modelov, tako da imamo na področju inženiringa, dizajna in razvoja novih modelov dela še za dobro leto, medtem ko je na strani produkcije situacija malce drugačna, saj je zaloga naročil krajša. Trenutno se ukvarjamo s premestitvijo potenciala v razvojna dela. Naš osnovni posel, torej oblikovanje in projektiranje, ki je naš jedrni posel, se je sedaj pokazal kot najbolj ustaljena vizija in posel tudi za naprej za nas.

Val: Kako kaže z novimi modeli iz linij skagen in shipman?

Jakopin: Za naslednje leto smo se že lotili dela, saj moramo do leta 2010 izdelati dva skagna 67. Imamo torej dve naročili, kar pomeni velik zalogaj za razvoj in izdelavo, v razvoju pa imamo dodatno tudi večje motorne barke za naročnike iz Evrope.

Val: Kakšne dolžine lahko torej potemtakem še pričakujemo iz vaše hiše po novem?

Jakopin: Na razvojnem področju bomo delali motorne barke do 85 čevljev. Trenutno projektiramo barko, ki se bo izdelala v Tržiču in bo merila do 75 čevljev. S kupci pa se trenutno pogajamo tudi za jadrnico shipman, ki naj bi merila 100 čevljev.

Val: Od kod prihajajo potencialni kupci za takšno jadrnico?

Jakopin: Gre za stranke iz Grčije in ZDA.

Val: Kako Seaway razmišlja pri motornih barkah o ekološko in energetsko varčnejših plovilih?

Jakopin: Skagen 67 je že izdelek razvojnih dognanj iz naše serije greenline, saj je po svoji duši to velik greenline, če se lahko tako izrazim. To pomeni, da bomo tudi pri skagnu večinoma uporabili dognanja in novosti iz serije greenline. Stvari, ki smo jih izdelali za greenline, bomo uporabili tudi pri tej barki, razen tega, da bosta dva večja dizelska agregata povezana z dvema večjima elektromotorjema.

Val: Kako gledate na navtični trg v Sloveniji` Vedno je polemika o tem, da je Internautica maja, Izola boat show septembra. Govori se, da je Izola boat show pravi prodajni sejem. Ali to velja tudi za vas in vaše barke?

Jakopin: Pri nas ni toliko pomembno z vidika prodaje, ampak bolj z vidika predstavitve podjetja. Slovenija je namreč majhen prodajni trg, zato za resnega izdelovalca to ni pomemben trg.

Val: Ste na Internautici pričakovali slovenske kupce?

Jakopin: Naj za ilustracijo povem, da se Slovenci še niso odločili za nakup shipmana, čeprav je bilo kar nekaj povpraševanja, medtem ko se je za motorno jahto skagen odločilo že nekaj slovenskih kupcev. Največ kupcev prihaja iz okoliške regije, zelo močan trg je v Italiji in Avstriji, v Portorož pa prihajajo tudi potencialni ruski kupci. Vedno raje pravzaprav.

Val: Po duši ste jadralec. Kaj menite o slovenskem trgu in novih plovilih, pri čemer ne govorim o čarterskem trgu? Kaj prevladuje v Sloveniji, motorne jahte ali jadrnice?

Jakopin: Kolikor mi je znano, prevladujejo motorne jahte, razmerje 2:1 za motorne jahte proti jadrnicam; globalno razmerje je kar 20:1 za motorne jahte, v Evropi pa je v primerjavi z globalnim trgom kljub vsemu nekoliko manjša razlika.

Val: Kaj pomeni recesija na navtičnem trgu?

Jakopin: Jaz jo imenujem nekoliko drugače: »spremenjene okoliščine!« Na vseh področjih se enakomerno vidi njen vpliv, ne obstaja nobena barka, ki bi bila imuna na recesijo. Padec prodaje je občuten tako pri motornih barkah kot tudi pri jadrnicah.

Val: Torej dolžina ni pomembna?

Jakopin: Ne, trenutno ne zgleda tako. Kot kaže, je zadržan odnos do nakupov enako porazdeljen pri vseh modelih.

Val: Kakšna je vaša napoved za naprej?

Jakopin: Kot odgovor na trenutno situacijo smo razvili greenline, za katerega mislimo, da je nov temelj za prihodnjo navtiko in za nas za vnaprej. Seveda upamo, da bo uspešen. Takšna navtika in trg, kot sta bila doslej, pa mislimo, da ne bosta nikoli več.

Val: Kakšen je nasploh padec prometa oziroma trga? Bi lahko to ocenili v odstotkih?

Jakopin: Težko je izračunati natančno, saj se trenutno prodaja veliko zalog, kar pomeni, da je imelo veliko izdelovalcev še od lani zaloge, ki so tudi na trgu, poleg tega pripravijo veliko novosti, ohromljen pa je tudi trg rabljenih plovil, kar pomeni, da obstajajo trije dejavniki, ki hromijo trg. Trenutni »output« bark, ki jih delajo sedaj, je približno na nivoju 30 % od lanskega.

Val: Pomeni to večji posel za čarteriste ali ne?

Jakopin: Tudi na tem trgu je enak problem in ljudje z bookingom čakajo na zadnji trenutek in seveda s tem najnižje cene.

Val: In zakaj mislite, da ne bo v navtiki nikoli več tako dobro, kot je bilo?

Jakopin: Mislim, da bo sedaj predvsem drugače. Do sedaj je bilo pač tako, da je šlo za denar, ki ni bil nikoli dejansko zaslužen. Se pravi, da je šlo za fiktiven denar iz finančnih transakcij, ki pa za podlago niso imele dejanskega denarja. To je pomenilo stanje imaginarne ekonomije, ki je v navtiki povzročila »boom« in vzpon je trajal od 16 do 17 let. To pa je že zelo dolgo obdobje. Odkar so izumili stekloplastiko v navtiki, je imela ta močna nihanja in dve krizi. Prva je bila naftna kriza v letih 1974 in 1975, druga pa je bila v letih 1989 in 1990 z iraško krizo. S podobnim udarcem pa se ponovno soočamo sedaj.

Val: Morda lahko potegnemo vzporednico z Ivom Boscarolom iz podjetja Pipistrel. Za vas, ki ste inovativen in inventiven človek, ter za vaše podjetje, ki ga imate skupaj z bratom, pa lahko to pomeni samo dobro priložnost?

Jakopin: Zdrava podjetja ne bodo nehala razvijati, ker se bodo zaradi tega postavila v še boljši položaj za prihodnost. Podjetja, ki niso zadolžena in nimajo velikih zalog, lahko sedaj razvijajo in bodo zaradi tega v boljšem položaju, kar pomeni, da je pritisk na razvoj še vedno močan.

Val: In to velja tudi za Seaway?

Jakopin: Tako je!