Jeklenka na plovilih

Jeklenka na plovilih

Val207

Novost iz Ekopoola d. o. o.

Nova navtična sezona je pred vrati in priporočljivo je pregledati, v kakšnem stanju je plinska instalacija, predvsem gibljive cevi, regulator in ventil na plinski posodi, pa tudi posoda sama.

Dobro poznanim in že uveljavljenim aluminijastim plinskim posodam znamke ALUmini ter plinski opremi GOK, ki je tovarniško vgrajena v večini plovil proizvajalcev Elan, Bavaria, Jeanneau, Beneteau idr., se v podjetju Ekopool d. o. o. v letošnji sezoni pridružuje še 2,5 kg težka Marine jeklenka, namenjena uporabi na plovilih in kampiranju. Dimenzije posode so identične posodi proizvajalca Campingaz (premer 202 mm, višina 249 mm), ki se pri nas in na Hrvaškem uporablja zaradi dimenzij, kljub temu, da te posode niso izdelane in testirane za polnjenje z mešanico propana in butana. Klasične oranžne (dvokilogramske in trikilogramske) kamp jeklenke so za večino boksov, ki so namenjeni plinski posodi, preširoke. Za razliko od jeklenk, ki so trenutno na trgu, je 2,5-kilogramska jeklenka cinkana (cink metalizacija) in poliestrsko praškasto barvana. Posoda ima enak ventil kot ALUmini ali Campingaz posoda, torej 16 x 1,5 milimetrski »francoski« navoj, in je kompatibilna z ventili in regulatorji proizvajalca GOK. Posoda seveda ni korozijsko odporna kot aluminijasta, ima pa najboljšo korozijsko zaščito med jeklenkami in je namenjena tistim z malo plitkejšim žepom.

2,5 kg težka Marine jeklenka bo na voljo od konca marca pri edinem pooblaščenem zastopniku proizvajalca Amtrol Alfa za trge bivše Jugoslavije, podjetju Ekopool d. o. o. iz Celja, možno pa jo bo kupiti tudi pri nekaterih pogodbenih partnerjih v Sloveniji in na Hrvaškem. Več informacij na info@ekopool.si. in na www.ekopool.si.