Jaeger-LeCoultre ponovno v Sloveniji

Jaeger-LeCoultre ponovno v Sloveniji

Po nekajletnem premoru se v Slovenijo, natančneje v prodajalne 1991 Slowatch, ponovno vrača švicarski urarski dragulj, Jaeger LeCoultre.
Ustanovitev manufakture Jaeger LeCoultre sega v leto 1833, ko je briljantni izumitelj in samouk A. LeCoultre v Švici ustanovil svojo prvo delavnico. Zavedal se je, da bo za drugačnost moral izdelati tako dobro tehnično izpolnjene mehanizme, da jih bo težko posnemati. Leta 1844 je tako izumil merilni instrument t. i. millionometer, ki velja za prvi instrument z možnostjo preciznega merjenja. Čez nekaj let je delavnico preoblikoval v proizvodnjo, vpeljal parne stroje in se združil z E. Jaegerjem, ki je bil znan po takrat najtanjšem kalibru 145.
Z neprekinjenim urarstvom je ta prestižna urarska hiša v 183 letih predstavila okoli 400 izumov ter razvila več kot 1.200 izjemnih kalibrov, vključujoč najmanjšega na svetu. Sedanja kolekcija vsebuje več kot 40 aktivnih kalibrov, vsaka ura pa vsebuje gibanje Jaeger LeCoultre. Najznamenitejša kolekcija Reverso, ki je aktualna še danes, je nastala leta 1931 in ima možnost obrnitve kalibra. Na ta način je bil le-ta zaščiten pred močnimi udarci igralcev pola, ki so uro nosili na turnirjih. Ženskam je namenjena posebna kolekcija Rendez Vous, ki jo krasijo diamanti. Omeniti je treba še uro iz kolekcije Atmos, ki se navija preko posebnega plina, ter dejstvo, da je Jaeger-LeCoultre resnično prestižen dragulj, ki ga imajo v lasti največje kronane glave, med drugim tudi kraljica Elizabeta II.
www.slowatch.si