Jadrnice Y iz Triplasta – narejene po željah

Jadrnice Y iz Triplasta – narejene po željah

Val 250

V podjetju Triplast iz Pirnič pri Šmartnem se z dejavnostjo gradnje plovil ukvarjajo že več kot 30 let, v tem času je ljubiteljem navtike Triplast postal poznan tudi izven slovenskih meja. Pri njih se oglasijo kupci, ki jih zanimajo »kit izvedbe«, in taki, ki célo jadrnico postopoma gradijo kar v njihovih prostorih. Prednosti tovrstnih gradenj je precej, od postopnega financiranja do plovila, narejenega po meri.
Jadrnice Y niso samo hitre, kar dokazujejo številne odlične uvrstitve na regatnih poljih, temveč tudi vzdržljive, saj njihovi lastniki uspešno plujejo po svetu, nekateri tudi dolga leta. Dober primer sta zakonca Vesna in Tone Kosi, ki sta z Y-37 obplula planet, v domači pristan sta se nato vrnila po šestih letih in pol ter preplutih 65.000 miljah. Za jadrnico Y-40 se je odločil tudi Miran Tepeš in se z njo odpravil na pot okoli sveta celo že dvakrat.
Triplastu so seveda taki dosežki v ponos, hkrati pa tudi potrditev, da delajo trdne in zanesljive jadrnice in da so jadralci z njimi zadovoljni. Dodatno trdnost so dosegli z laminiranjem pregradnih sten v trup plovila in z jekleno ojačitvijo trupa, povezano s priponami jambora. Trenutno sta v ponudbi dve jadrnici, Y-37 in Y-999, slednja je na voljo za ogled/prodajo v marini Izola. Jadrnica je izjemno praktična, hitra in primerna za jadralce, ki si želijo tako udobnosti kot hitrosti.
www.triplast.si