Jadrnica Elan GT6 – dobitnica prestižne oblikovalske nagrade Red Dot

Jadrnica Elan GT6 – dobitnica prestižne oblikovalske nagrade Red Dot

Val 256

Jadrnica Elan GT6 je prvo plovilo znamke Elan, ki je prejelo prestižno oblikovalsko nagrado Red Dot: Product Design. Jadrnica GT6 je utelešenje koncepta grand tourer (GT), prenesenega iz avto-moto sveta v navtiko. Gre za združitev luksuza in športnosti, hitrega jadranja, udobnega bivanja na krovu in dih jemajočega oblikovanja.
Za uresničitev koncepta se je Elanova razvojna ekipa združila z navtično arhitekturno hišo Humphreys Yacht Design in oblikovalskim Studiem F. A. Porsche. Hidrodinamično obliko trupa jadrnice, plan jader in navtično stabilnost so zasnovali v agenciji Humphreys Yacht Design, v kateri so svoje izkušnje z oblikovanjem regatnih jadrnic uporabili tudi pri snovanju bolj športnega jadralnega profila GT6. Je namreč prva serijska jadrnica v svojem velikostnem segmentu, ki ponuja t. i. flush deck: ravno palubo od jambora naprej, kar ji daje odločno držo in eleganten profil. Ujemajoče se krivulje trupa odbijajo svetlobo v presenetljivih vzorcih, manjši elementi dizajna pa izražajo tako samozavest iz avto-moto industrije kot eleganco in spremenljivost narave. Jadrnico Elan GT6 so izdelali pri Elanu, kjer so združili znanje vrhunske kompozitne tehnologije, ekipo vrhunskih rokodelcev in z več kot 70-letno navtično tradicijo ustvarili novo merilo znotraj segmenta.

Poleg jadrnice Elan GT6 so najdragocenejšo različico nagrade Red Dot – Best of the Best dobile tudi zložljive smuči Elan Voyager. Red Dot sicer velja za eno največjih in najbolj priznanih mednarodnih tekmovanj na področju oblikovanja izdelkov. Na letošnjem izboru se je Elan potegoval za nagrade med kar 7800 prijavljenimi izdelki iz več kot 60 držav.

www.elan-yachts.com