Jadralna strast Johna F. Kennedyja

Jadralna strast Johna F. Kennedyja

Val 194

Montblanc

Montblanc z vsako kolekcijo Velikih osebnosti (Great Characters Edition) obeležuje spomin na posameznike, ki so v zgodovini premikali meje na področju politike, kulture, znanosti in umetnosti. John F. Kennedy, eden izmed najbolj znanih predsednikov v ameriški zgodovini, je svet navdihnil s svojo dinamičnostjo, optimističnostjo in ambicioznostjo. Znan je bil kot izjemen državnik, karizmatičen vodja, intelektualec, pa tudi kot predan družinski človek. Montblanc je vse te lastnosti vpel v kolekcijo John F. Kennedy Special Edition. Pisala so temno modre barve, kar izraža njegov intelekt; obročki na zgornjem delu simbolizirajo vojaško kariero, ki jo je imel kot mlad veteran 2. svetovne vojne, medtem ko trije obročki na spodnjem delu ponazarjajo njegove tri brate. Pisala krasi tudi njegova vizija – poslati prvega človeka na luno – in seveda vsem znane začetne inicialke – JFK.

Njegovi strasti do jadranja, ki se je začela že v otroških letih, je posvečena omejena izdaja, ki je povezana z letnico njegovega rojstva. Pisala John F. Kennedy Limited Edition 1917 so rdeče, bele in modre barve, s tem pa izražajo tradicionalne jadralske barve. Pisalo med drugim krasi tudi mornarska vrv, na konici iz čistega zlata pa je vgravirana slika rešilnega obroča z njegovega prvega plovila – Victure, ki so mu ga ob 15. rojstnem dnevu podarili starši.

Montblancova nova kolekcija bo od meseca decembra (John F. Kennedy Special Edition) oziroma januarja (John F. Kennedy Limited Edition 1917) na voljo v Zlatarstvu Loboda na Nazorjevi 2 v Ljubljani.