Izšla je zimska Val navtika EXCLUSIVE!

Izšla je zimska Val navtika EXCLUSIVE!

Tudi letos smo v navtično zaspani zimi izdali v uredništvu Val navtike posebno edicijo, Val navtiko Exclusive. Kaj prinaša tokrat? Večina besed in fotografij se seveda vrti okoli superjaht. Ena izmed njih je Latona iz italijanske ladjedelnice CRN, ki je na letošnji razstavi v Monaku blestela v vsej svoji lepoti. V tem obdobju je vsepovsod moč opaziti zvezde v takšni in drugačni obliki, v Val navtiki Exclusive predstavljamo tisto, ki se je utrnila na slovenskem nebu in sliši na ime Seafaring 34. Tudi pesmi je v tem času slišati veliko, tisto o My song  – jadrnici, ki jo zaznamuje uporaba najsodobnejšđih materialov in najboljših postopkov izdelave plovila, kar jih premore današnja vrhunska tehnologija, smo spisali v uredništvu in jo objavili v tokratni izdaji Exclusiva. Z njim vas bomo odpeljali še v svet črnine in grmenja, v svet Brabus Marine. Za dinamiko branja pa bo poskrbel GTT 115 iz monaške ladjedelnice Dynamiq, katera je skupaj s studiem F.A. Porsche zasnovala eksluzivno linijo superjaht s Porschejevim genskim zapisom. Ko smo že pri Porscheju – tisti, ki nosi številko 911 in vas zapelje po cestah, tokrat polni tudi Exclusivove strani. Še več velikih imen boste zasledili na zimskih eksluzivnih navtičnih straneh – kot je Rolex ali slovenski Sens. Poleg slednje je za vse privržence mode tu še North Sails.

Naš gost – intervjuvanec je Dean Barker, športnik, ki v svetu jadranja posebne predstavitve ne potrebuje, v portugalskem Cascaisu pa smo se z njim pogovarjali ne samo o pomembnejših dogodkih, ki jih je spisal v preteklosti, temveč tudi o načrtih prihodnosti.

Seveda so naš gost tudi posebni kraji, ki so navtikom pisani na kožo. Kot je črnogorska Luštica Bay, hrvaška marina Nautica, gorenjsko posestvo Lambergh, Šibeniški arhipelag, sosednja Avstrija. Borut Furlan je tisti, ki vas bo popeljal v vode, ki oblivajo otoček Malpelo, skalo sredi Pacifika. Vsem ljubiteljem formule1, ki se odvija na kopnem, bomo tokrat postregli s F1 H2O. Hitrost je tista, ki zaznamuje tega enega najbolj spektakularnih športnih dogodkov na svetu. Hitrost je tudi tista, s katerimi so prežeti naši običajni dnevi. V uredništvu Vala vam želimo, da svoj tempo vsaj ob koncu leta prestavite na manjše obrate, celo v popolno mirovanje – svetujemo takega z Val navtiko Exclusive v fotelju, ob okrašeni jelki in v toplini doma.

Prijetno branje!

Ekipa Val navtika