Izšla je zimska izdaja Val navtika EXCLUSIVE!

Izšla je zimska izdaja Val navtika EXCLUSIVE!

Tudi ob koncu leta 2019 smo v uredništvu Val navtike, za češnjo na vrhu torte poleg rednih mesečnih izdaj, pripravili še ekskluzivno različico, Val navtiko Exclusive. Začetne strani polnijo predlogi za novoletna darila – izdelki, ki jih ima bržkone vsak navtik na spisku želja. Nihče se tudi ne bi branil vodnih lepotic, če bi jih le dobri možje potegnili iz svojih bisag – na primer teh, o katerih pišemo: 140-čeveljskega Pershinga iz skupine Ferretti, ki krasi tudi tokratno naslovnico ali pa Absolutovo Navetto 68. Še večjo vrečo, dolgo vsaj 111 metrov, bi dobri mož potreboval za Lürssnovo superjahto Tis, oplemeniteno z marmorjem, 23-8 karatnim-zlatom, pa hrastovim parketom z navdihom Palais de Versailles, mahagonijevim pohištvom …

Za tiste, ki jih vendarle bolj pritegnejo športna plovila, je tu domače gore list – nova vzhajajoča zvezda Greenline 45 fly, pa finsko rekreativno plovilo, ki nosi napis Axopar 37 in je s prenovo nasledil svoje predhodnike. Prostor smo namenili tudi poljskemu Galeonu 650 skydeck, ki se od svojega osnovnega modela loči po spremenjeni obliki in nižji teži. V Cannesu je bil na letošnjem navtičnem sejmu predstavljen novi Monte Carlo 52, ena najpomembnejših novosti v razredu 50-čeveljskih motornih jaht. Tudi ta elegantnež je bil izbran, da polni strani tokratnega Exclusiva.

Družbo vodnim mogočnežem delajo lepe stvari, ki sodijo poleg – kot je moda s podpisom North Sails, kot je Audi A4, kot je grižljaj okusnega v Kavalu ali vstop skozi slovensko zgodbo o uspehu, vrata Pirnar. O lepoti nakita smo se pogovarjali še z eno uspešno družinsko ekipo, Tjašo in Petrom Malalanom. Vladimir Zinchenko a je povedal več o poti Greenlina, nekdanji smučar Ivica Kostelić pa o tisti, ki ga je zapeljala v svet jadranja. Zdravi zobje in dlesni so ponos vsakogar, tudi navtikov. O tem, kako pomembna je ustna higiena, smo govorili z dipl. ustno higieničarko, Mirjam Škorjanc.

Kar se reportaž tiče tokrat potujemo po čudovitem Omanu, v globine pa se z Borutom Furlanom potapljamo okoli Visa.

Četudi se vse želje ne uresničijo, so sanje še vedno dovoljene – in v Exclusive Val navtika zima 2019 je sanj obilo!

Prijetno branje!

Ekipa Val navtika