Val navtika Exclusive – jo že imate?

Val navtika Exclusive – jo že imate?

Tudi ob letošnji vrnitvi poletja – tretji zapovrstjo – smo v uredništvu Val navtike zbrali presežke in ekskluzivne produkte iz navtičnega in urbanega področja, za katere menimo, da so v letu, ki je za nami, najbolj izstopali in jih izdali v posebni ediciji, Val navtiki Exclusive. Navtika se prepleta z vsemi porami našega življenja, vanjo so vključene zelo raznolike branže – od dizajna, notranje opreme, materialov do vrhunske tehnologije, zato smo se tudi tokrat trudili, da v to poletno ekskluzivno izdajo zajamemo čim širši del.
Letošnja Val navtika Exclusive odkriva tančico skrivnosti iz plovila Frauscher 747 Mirage, odprtega čolna z dolgim sekirastim premcem, ki so ga uporabili pri snemanju zadnjega filma o britanskem agentu Jamesu Bondu – ta naj bi na filmska platna prišel že to jesen. Val navtika Exclusive še naprej ostaja v adrenalinskih vodah – pri Solarju 1, tekmovanju, na katerem merijo moči futuristična plovila, gnana s pomočjo sončne energije. Od vratolomnih dirk v vodi prehajamo na tovrstne dirke v zraku, k intervjuju našega prvega udeleženca ekstremnega letalskega tekmovanja Red Bull Air Race, k Petru Podlunšku, ki leti na krilih Pomurja.
Plovilo Yersin za razliko od Princess 82, Absolute 60 Fly ali jahte Swan o katerih tudi pišemo, kljub izjemni dolžini in prostornosti ni namenjeno uživanju. Osnovno poslanstvo Yersina je sicer resda posadko popeljati pustolovščinam naproti, a bistveni poudarek je na znanstvenih in izobraževalnih namenih.
Za dopustniško destinacijo tokrat priporočamo Havaje, domače suparske bisere ali modro-zeleno Istro. Svetujemo, katerim vinskim vodnim potem morate slediti, da pridete do izvrstne žlahtne kapljice in katere ure morate nositi, da boste na morski gladini veljali za brezčasne. V brezčasnost so ujeti tudi trije cestni konjiči, ki smo jih imeli priložnost testirati in jih obširneje predstavljamo: Jaguar XE, Lexus hybrid in Mazda CX-5.
Naj bo pot, ki vam jo bo prineslo letošnje poletje, brez neviht in nepričakovanih zapletov; uživajte v tem tako težko pričakovanem delu leta – tudi z Val navtiko Exclusive v rokah!

Prijetno branje!
Ekipa Val navtike Exclusive