Izkoristite mrzle dni za branje Val navtike!

Izkoristite mrzle dni za branje Val navtike!

Val215

December-januarska Val navtika, ki je izšla v začetku decembra, prinaša test bavarie E40, ki smo jo imeli priložnost preizkusiti na reki Majni, nedaleč od ladjedelnice, od koder ta plavajoča vila prihaja; antaresa 8, uporabnega vsestranskega motornega čolna s kabino ter test hitre, udobne in okretne dame – sun odyssey 419, v ospredju katere je lahkotnost upravljanja z maloštevilno posadko.
17-članska mednarodna žirija BOB, ki jo sestavlja tudi urednik Vala, je na slavnostnem večeru berlinske razstave Boat and Fun razglasila zmagovalce letošnjega izbora plovil. Kateri vodni konjiči so tisti, ki so novinarje iz 15 držav najbolj prepričali, razkriva zadnji Val. Še en velik evropski navtični dogodek se je zgodil konec preteklega leta – METS. S seboj je prinesel SMIO – slovensko navtično združenje. Več o porajajočem se združenju nam je iz prve roke povedal pobudnik le-tega, Tone Britovšek. Daljši intervju smo tokrat opravili še z Bojanom Galetom, mednarodnim sodnikom na regatnih poljih, ki je sodeloval tudi na zadnjih OI v Riu.
O kar nekaj novostih oziroma projektih boste lahko tokrat brali – o plovilu galeon 430 skydeck, Fleming ter Figaro beneteau 3. Marsikatero novost pa smo Valovi novinarji zasledili tudi na največji navtični razstavi onkraj luže ter na pariškem navtičnem sejem, na obeh so bile med razstavljavci zastopane tudi slovenske barve.
Robert Renninger tokrat ne streže le morskih delicij, temveč tudi svoja razmišljanja o morju… O slednjem veliko premišljujejo tudi dijaki naše Pomorske šole; na straneh Pomorskega muzeja lahko preberete več o Neptunovi zaprisegi, ki jo že sedmo desetletje opravljajo vsi dijaki prvih letnikov te šole.

Dobrega navtičnega branja, ki vam bo pomagalo prepluti te mrzle zimske mesece, boste v december-januarskem Valu našli obilo; naj vas le še spomnimo, da je na prodajnih policah še vedno naša posebna izdaja, Val navtika Exclusive, ki prinaša »smetano« vsega lepega, kar se je oblikovalo v navtičnem svetu v zadnjem obdobju.
Prijetno branje!
Ekipa Val navtika