Izšla je posebna, zimska izdaja – revija Val navtika EXCLUSIVE

Izšla je posebna, zimska izdaja – revija Val navtika EXCLUSIVE

Iz neprijetne  situacije, v kateri smo, lahko potegnemo tudi marsikaj dobrega, na primer to, da je časa za branje, ki ga je vedno tako primanjkovalo, zdaj lahko več. Tudi to posebno leto v uredništvu Val navtike zaključujemo z izdajo posebne edicije, Val navtiko Exclusive. Že sama revija je lepo darilo – samemu sebi ali bližnjemu, v Exclusivu pa sicer kot po navadi najdete na uvodnih straneh nekaj odličnih predlogov za novoletna darila, ki so lahko letos pod prazničnim drevescem.

Med vodnimi lepoticami polni strani pravkar izdane nove navtične edicije M/Y »Luminosity«, hibridna gigajahta, ki na novo definira prosti čas na oceanu. Nadalje je tu 142-čeveljska Canova, dragocen kamenček v že tako bogatem mozaiku finske ladjedelnice Baltic Yachts; pa 15-metrsko motorno plovilo Ferretti Yachts 500, nov, nekoliko drugačen, vstopni model družine Ferretti. Prestige Yachts X70 lahko lastniku služi kot neke vrste zasebni otok, na katerem s svojo družino preživlja dolga časovna obdobja; privatno plažo na krmi nudi Absolutina Navetta 64; tudi Sirena 88 (tako kot vse sirene) pa se ne more upreti koketnemu zapeljevanju morjeplovcev. Športno naravnanim ljubiteljem plovil predstavljamo Explorer 40 z dvema osemvaljnima Yamahama, po 425 konjskih moči ima vsaka.

Potovati se kam daleč letos res ni dalo, v rubriki reportaže zato ostajamo v domačem Sredozemlju: na Siciliji; prek mističnih fotografij podvodnega fotografa Boruta Furlana pa se bomo potopili v podvodne katedrale hrvaškega morja.

Dobri žlahtni kapljici, dragocenim uram, jeklenemu konjičku, Pirnarjevim neprekosljivim vhodnim vratom ter prestižnemu stanovanjskemu kompleksu, ki raste v središču Ljubljane, smo še namenili strani v Exclusivu.

Okoli 29 milijonov ton zlata naj bi bilo posutega po svetovnih oceanih, to je le eno izmed 15 zanimivosti o oceanih, ki jih lahko preberete v najnovejši Val navtiki Exclusive. Seveda nismo pozabili tudi na vrednoto, ki jo Slovenci postavljamo visoko na lestvico vseh vrednot – na zdravje, nemalokrat pa mu ne posvečamo toliko pozornosti, kot bi si jo zdravje zaslužilo. Več besed o kozmetiki Nabie in prehranskih dopolnilih MiNKA  naj zato ne bodo odveč, še posebej, ker prihajajo iz domačih logov ter iz narave. Sicer pa: uživajte v zimskih radostih, ki jih ta trenutno narava ponuja in po najboljših močeh poskrbite, da bo vaše razpoloženje pozitivno, vaš covid test pa negativen!

Prijetno branje Val navtike Exclusive!

Uredništvo Val navtike