Izšla je poletna izdaja revije Val navtika EXCLUSIVE

Izšla je poletna izdaja revije Val navtika EXCLUSIVE

Tudi to poletje smo v uredništvu Vala pripravili posebno izdajo, Val navtiko Exclusive. In tudi tokrat, kot nakazuje samo ime revije, v njej ne manjka ekskluzivnih stvari. V prvi vrsti seveda plovil. Riva je ime, ki se mu v vsaki številki Exclusiva težko ognemo in tudi tokrat ni nič drugače, besede pa se vrtijo okoli povsem nove Rive 50 Metri Race. Mega novost prihaja tudi iz Absoluta, že do sedaj dokaj velika družina Navetta  je dobila novo članico, Navetto 64, ki je povzela vse dobre lastnosti predhodnic, nadgradnja seveda ni izostala. Naslednji protagonist naše poletne izdaje prihaja iz nizozemske ladjedelnice Vander Valk –  BeachClub 660 Convertible ponuja toliko prostora v notranjosti in na palubi, kot ga v tem velikostnem razredu težko najdemo. Strani Val navtike Exclusive polnita še Galon 640 fly z rešitvami, ki na taki dolžini plovila še nikoli niso bile vidne ter Prestige 590 in njegova različica Prestige 590 S. Iz sosednje Italije, izpod rok Dana Lenarda in Carla Nuvolarija,  prihaja nova generacija motorne linije Monte Carlo, pripeto ima številko 52. Za privržence napihljivih čolnov je tu Technohull Attitude 35, ki nosi lastnosti športnosti in potovalnosti, tistim, ki si radi spočijejo oči na jadrih, pa je  namenjena Baltic 112 Liara, ki je bila na ogled v Monaku.
Z nami (ali pa sami) lahko odpotujete na kraj, kjer vas bo korona težko našla, na pacifiški atol Tetiaroa, na otok, v katerega se je zaljubil Marlon Brando in ga tudi kupil. Prostor tokrat namenjamo še ljubezni Josipa Broza Tita – Brionom in ljubezni John F. Kennedyja – slabih 8 metrov dolgi jadrnici Victura, ki jo je nekdanji ameriški predsednik dobil od staršev za darilo ob svojem 15. rojstnem dnevu.
Skuterji in električna kolesa so prevozna sredstva, ki še kako prav pridejo prav v vročih poletnih dneh – za vožnjo po marini, vročih ulicah ali za kopenske izlete z vetrcem v laseh. Pišemo o dveh znamkah – o skuterju Vespa in električnem kolesu S-bikes iz slovenskega  Špana.  Za daljše kopenske poti je potreben seveda štirikolesnih – predstavljamo Range Roverja in Land Roverja kot priključna hibrida. Za konec pa se dotaknemo še pomembnega dogodka – prvih slovenskih Michelinovih zvezdic. Ne glede na to, ali jih boste okušali, ali pa le opazovali, kako sijejo na nebu, uživajte v poletju in pazite nase. Okoli 10 dni časa imate, da prebere Val navtiko Exclusive, zatem sledi iz našega uredništva  novo branje – poletna Val navtika.

Ekipa Val navtika