Izšla je poletna, dvojna številka revije Val navika!

Izšla je poletna, dvojna številka revije Val navika!

Val 191

Naša posebna izdaja, Val navtika Exclusive – ki vas že od srede junija čaka na prodajnih policah – je svoj ognjeni krst doživela v Monaku, na otvoritvi Jahtnega kluba Monako, katerega predsednik je princ Albert II. V dvojni številki Val navtike si lahko preberete utrinke iz te prireditve, razkrivamo tudi spoznanja, kje se skriva uspeh te male državice ob Sredozemskem morju. Valovci smo bili tudi letos prisotni na drugem Selene Yacht dogodku, zato informacije iz prve roke tudi od tu. Tokratni intervju s Seanom Langdonom, novim direktorjem prodaje in marketinga v Elanu, prinaša informacije o korenitih novostih, ki jih pripravlja naše begunjsko podjetje.

Bavaria 51 cruiser, dufour 500 GL, searay 350 slx  in princess 72 motor yacht so lepotice, ki so jih testirali naši sodelavci; njihova opažanja objavljamo v tokratni številki.  Manjša teža, večja moč,  to so karakteristike Yamahe F175. Jasna Tuta nadaljuje svoje prigode in nezgode s Tihega oceana, Andreja Flach tokrat v reportaži opisuje Auckland, o simbiozi mesta in oceana. Da na oceanu ne bi bolelo, smo za vas pripravili kup praktičnih nasvetov – za morebitna bližnja srečanja z meduzami, morskimi ježki, strupenimi ribami, osami….

Vsem pomorcem in (ali) strastnim zbirateljem znamk, bo pogrela srce nova serija priložnostnih znamk Slovenske ladje; Pošta Slovenije je namreč 30. maja izdala prvo iz te serije, na kateri je upodobljena motorna tovorna ladja Martin Krpan. Več o njej si lahko preberete v naši rubriki “Zakladi Pomorskega Muzeja “Sergej Mašera” Piran.

JK Burja Izola letos praznuje 60. častitljivih let, v Valu se lahko seznanite s tokom njene zgodovine, ki je na obalo naplavil naše velike športnike.

Andreja Flach nam tokrat obsežno poroča o načrtu za 35. Pokal Amerike, Mitja Margon pa o floti RC44.

Naj bo letošnje poletje lepo, tudi s pomočjo Val navtike v roki!