Izšla je novembrska izdaja revije Val navtika!

Izšla je novembrska izdaja revije Val navtika!

Val 244

Smo v mesecu, ki sodi med najbolj neprijazne – predvsem zaradi slabega vremena in to tudi letos ni izostalo. Turobne dni gre preganjati  s čtivom kot je Val navtika – sonce in morje s svojimi živahnimi barvami, čeprav le na fotografiji, vsekakor dvignejo razpoloženje. V uredništvu smo v pozitivne barvne nianse še dodatno odeli testne strani, na katerih predstavljamo vitko lepotico a27. Testirali smo jo na celinskih vodah, kar je bila prijetna sprememba. Poljskemu Galeonu smo Valovci že dolgo nazaj napovedali preboj ter uspeh in nismo se zmotili; na testni vožnji Galeona 425 HTS se je še enkrat več pokazalo, da poljska navtična podjetja dejansko sodijo v sam vrh ko je govora o dizajnu in kvaliteti. Veter v lase smo lovili tudi na Jeanneaujevem NC 37, ki je bil pred enim letom uradno predstavljen v mondenem Cannesu. Ljubiteljem gumenjakov smo namenili test Grandovega modela GL 750, ki se od svojih predhodnikov razlikuje s popolnoma novimi rešitvami predvsem v podvodnem delu, s tem ima boljše plovne lastnosti ter predvsem stabilnost v močneje vzvalovanem morju.

Letošnja navtična razstava BBS  je minila v znamenju rekordnih številk ter lepega vremena s poletnimi temperaturami, a če se jih niste imeli priložnost naužiti na dogodku v Biogradu na Moru, vam jih prenašamo prek slik, skupaj s tamkajšnjim dogajanjem.

Tokratni intervjuvanec je Jan Simič, ki ima kljub svoji mladosti bogato zbirko školjk in polžev, ta pa je že nekaj let na ogled v Piranu. Pogovarjali smo se tudi z Fabricom Lacoumom, direktorjem Yamaha Motors Europe, zanimal nas je predvsem trg izvenkrmnih motorjev.

Popotniške vodi nas tokrat vodijo v Gruzijo, tokrat teče beseda o vinu, morski volk Sašo Kavs pa piše o svoji samotni poti na oceanih. Kot zanimivost pišemo o zapuščenih otokih, morda vas utegne zamikati, da postanete edini prebivalec katerega izmed njih …

Če bo šlo vse po načrtih, bomo lahko prihodnje leto najeli pomorski prevoz po slovenskem morju kar prek spletne aplikacije, projekt je bil to jesen predstavljen novinarjem na tiskovni konferenci, več o dobrodošli novosti pa seveda v tokratnem Valu. Kot tudi o tem, kako aktivne so bile to leto veslačice Voga Veneto Piran; o novi divji avanturi na Atlantiku, ki so jo bili deležni tekmovalci 44cupa Cascais 2019, pa piše Mitja Margon. Na športnih straneh najdete še več informacij o dosežkih naših tekmovalcev na vodi, vse od tistih najmlajših do tistih, ki so zmagali na regati Jabuka 2019. Še marsikaj zanimivega se bo našlo v jesenski številki, naj vas ogreje in prinese pozitivne misli o tem, da bo nova navtična sezona slej ko prej spet prišla!

Ekipa Val navtike