Izšla je nova, dvojna številka revije Val navtika, oktober in november, št. 252

Izšla je nova, dvojna številka revije Val navtika, oktober in november, št. 252

Val 252

Vse bo lepše, če bomo uspeli najti kar nas veseli. V preteklih dneh sta za to poskrbela fanta na dveh kolesih, v prihodnjih dneh naj za to poskrbi naša revija, potem se bo našlo novo veselje …

Že z naslovnice 252 številke Vala se smehlja Elan GT6, ki jo je mednarodna žirija Evropskega leta 2021 nagradila z nominacijo v kategoriji družinskih potovalnih jadrnic. Več o zastavonoši begunjske ladjedelnice pa na testnih straneh. V tej rubriki slovenskemu ponosu dela družbo Absolute 50Fly, ki ni čisto nov primerek iz italijanske ladjedelnice Absolute Yacht, je pa eden od bolj zaželenih.
Navtična razstava v Genovi se je navkljub trenutni situaciji to jesen vseeno zgodila, a seveda v razmeram primerni obliki. S čim vse je postregla poročajo naši novinarji iz prve roke.
»Zrcalce zrcalce povej, katera najlepša na vodi je tej?« tako nekako so se tudi letos vprašali mednarodni žiranti nagrade Best of boats, med katerimi je tudi naš urednik. Znani so finalisti te nagrade, najdete jih v Valu, ki je na prodajnih policah.
Predstavljamo kar nekaj novosti, med drugim jadrnico CodeX, ki prihaja iz reške ladjedelnice, pa »zeleni« E’dyn iz Nazarij, ki je v obliki električnega pogonskega sistema za plovila, pa novosti Yamahe za leto 2021. Tu sta tudi dva izjemna konjiča na štirih kolesih – eden v podobi avtodoma, modela MegaRevolution 640 iz domačih logov, drugi prihaja iz Volkswagna v obliki modela ID.3.
V tokratnih intervjuvancih bijeta mladi srci – prvo v Erwinu Bampsu, ki je konec leta 2018 prevzel vodenje blagovne znamke Prestige Yachts. Drugo v našem vsestranskem smučarju Štefanu Hadalinu. Kot odličen obrok Robert Renninger tokrat predlaga morske jedi s polento, za reportažo pa vam postrežemo Avstralski nacionalni pomorski muzej iz Sydneya.
Tudi tokrat ne boste ostali brez Trefaltovih Slanih zgodb, Erazmove kolumne in ribolovnih strani Blaža Hočevarja, ki je tokrat namenil več črnila lovljenju sipe. V 252 Valu je natisnjen še 10. del Priročnika za jadranje, tu so tudi športni dogodki, ki so se (naj spomnimo na enega: Portorož je v oktobru v organizaciji JK Pirat gostil evropsko prvenstvo razreda Optimist) ali se še bodo zgodili – kot je 36. Pokal Amerike.

Ostanite zdravi, varno in dovoljeno je brati Val ali si pogledati kak dober film, kot tistega z naslovom Jadralke/Maiden, ki ga predstavljamo v najnovejšem Valu!

Uredništvo Val navtike