200., JUBILEJNA ŠTEVILKA VALA. JO ŽE IMATE?

200., JUBILEJNA ŠTEVILKA VALA. JO ŽE IMATE?

Val 200

Vsi tisti, ki ste zamudili našo jubilejno, 200. številko Val navtike, oziroma vam je ni uspelo kupiti, ker je na prodajnih mestih zaradi velikega povpraševanja pošla, jo lahko naročite preko naslova: narocniki@val-navtika.net oziroma preko tel.št: (040) 324 326. Revijo vam po ceni 5 EUR (z vključenim ddv in poštnimi stroški) pošljemo po pošti.

In kaj prinaša jubilejna revija? Obogatena je z dodatnimi 50. stranmi, ki se od ostale vsebine ločene po tem, da so tiskane na posebnem papirju. Prinašajo zgodbe, misli ter spomine iz Valove in navtične preteklosti v zadnjih 24 letih, vse od izida naše prve številke. Pripravili so jih ljudje, ki so z dušo in srcem predani morju; ki so bili nekoč del Vala oz. so z Valom še sedaj; ki so ime Slovenije v navtičnem smislu ponesli v svet. Hudomušni, veseli, pa tudi manj veseli spomini so to – na lepe in manj lepe navtične čase…

Med testi se spreletava »našpičen sršen« – Nau 220 hornet, 6,7-metrskega mini bolid, izdelan po načrtih Andreja Justina. Daljšim razdaljam je namenjen Cranchi eco traweler 43 long distance, ki je na testiranjih potrdil, da so šle nagrade, ki jih je prejel za svojo odličnost, v prave roke. Da je majhno lahko tudi veliko, dokazuje Grand G380GEF, rezultat kanadskega podjetja Grand, ki predstavlja v svetu že uveljavljeno znamko napihljivih čolnov, vse bolj priljubljena pa je tudi pri nas. Še enega gumenjaka prinaša junijska številka – tokrat iz domačih logov – Manto 700x. Naš novinar jo je že pred dobrimi tremi leti opisal kot novo zvezdo slovenske izdelave gumenjakov. Testirali smo tudi izvenkrmni motor Evinrude E-TEC G2 – na novo zasnovan motor, ki se ponaša z novimi in s popolnoma drugačnimi rešitvami, kot smo jih bili vajeni doslej. Predstavljamo še napihljive čolne Yam in lahke Yamahine izvenkrmne motorje, ki so jim namenjeni. V rubriki reportaža vas čaka srednje jadranska ruta – zadarski arhipelag. Križarjenje z Norwegian Spirit je posebno doživetje, še posebej, če na njej praznuješ rojstni dan in stojiš sam za njenim krmilom …Borut Furlan vas v 200. številki popelje v čarobni podvodni svet Floresa, predstavljamo pa tudi Wakesurf – surfanje na krmnem valu, ki se od klasičnega surfanja loči po tem, da se izvaja na valu, ki ga ustvari gliser. Predstavljamo še eno slovensko uspešno, inovativno podjetje – Hovercroft d.o.o., ki žanje uspehe z napihljivo ploščadjo. Rubrika Nasveti prinaša nasvete o tem, kako izdelati prenosljiv in sestavljiv blok za sidranje plovil (»korpomorto«). Tudi tokrat boste na svoj račun prišli vsi tisti, ki v morje radi namakate trnke. Da bo pri tem vse potekalo v skladu z zakonom, smo pripravili izvleček aktualne ribolovne zakonodaje v Jadranu.

200. številka Val navtike je zagotovo številka, po kateri boste še velikokrat posegli! Prijetno branje!