Izšla je februarska izdaja revije Val navtika 246

Izšla je februarska izdaja revije Val navtika 246

Val 246

Prva letošnja številka Val navtike že tradicionalno prinaša obilno poročilo iz največje razstave plovil in vodnih športov na svetu, iz nemškega boota. Po besedah naših novinarjev, ki sta ga obiskala, ta preseneti vedno z nova, tako kot je vedno znova časa za njegov ogled premalo. Direktor boota, Petros Michelidakis, s katerim smo naredili intervju pravi, da je devet dni, kolikor navtični sejem v Düsseldorfu traja, prekratkih tudi za številne odlično pripravljene razstavljavce, ki imajo ves čas dogodka polne roke dela. Med razstavljavci je bil seveda tudi naš Greenline Yachts, ki se poslavlja od blagovne znamke Neo … Ko smo že pri Greenline Yachtsu – Greenlinovo plovilo z oznako  39 e-drive polni tokratne testne strani. Pri tem mu dela družbo Oceanis 30.1, ki jo plemeniti titula European Yacht of the Year 2020, premiero pa je doživela na lanskoletnem bootu.
Osrednji intervjuvanec februarske številke je Norberto Ferretti, Italijan, ki je pri 16 pustil šolo ter zatem z velikim trudom in odločnostjo ustvaril  navtični imperij Ferretti Group, eno največjih in najbolj prestižnih ladjedelnic na svetu. Že intervju je slišati kot scenarij za odličen film …

Ob novem začetku leta je čas, da pogledamo, kaj je novega na področju ribolovne zakonodaje v Sloveniji, Hrvaški in Italiji – podajamo informacije na to temo. In če se bodo ribe znašle na vašem trnku, jih lahko pripravite na način, kot priporoča Robert Renninger na kulinaričnih straneh.

Da mora morje ostati čim bolj nedotaknjeno, tako kar se ribolova kot onesnaževanja tiče, opozarja hrvaški podvodni fotograf Ive Šoša, njegove slike čudovitega podvodnega Jadrana so na ogled v našem Narodnem muzeju do letošnjega 22.4., nekatere imate priložnost videti tudi v še vroči Valovi izdaji.

Tokio, mesto, ki bo gostilo letošnje olimpijske igre, boste lahko pobliže spoznali prek tokratne reportaže; kako se na ta prihajajoči veliki športni dogodek pripravljajo naši  »vodni« olimpijci, pa lahko preberete na športnih straneh. Na njih tudi več o 44Cupu, velikem jadralskem spektaklu, ki se bo med 22. in 26. aprilom odvijal v našem Portorožu.

Odličnega branja je tudi tokrat v Val navtiki veliko, vzemite si čas zanj!

Uredništvo Val navtike