Izšla je dvojna številka revije Val navtika – december/januar

Izšla je dvojna številka revije Val navtika – december/januar

Val 245

Dvojna številka Vala, ki bo na prodajnih policah vse do sredine februarja, je izšla v iztekajočih se decembrskih dneh, ko južni vetrovi prinašajo vonj po morju. Kljub vremenu je glede na koledar čas za novoletno obdarovanje, prek rubrike Obdarujte po navtično imamo za vas spet kup predlogov.

Monte Carlo 52 je elegantni motorni čoln iz Beneteauja, predstavil se je na letošnjem navtičnem festivalu v Cannesu, njegov test boste našli na tokratnih testnih straneh. Družbo mu delata Marex 360 CC, ki je dobil nagrado Best of Boats v kategoriji »najboljše za družine« ter Cranchi M 44 HT, tipičen predstavnik široko uporabnega motornega plovila, kjer je v receptu za svetovno uspešnico uporabljena mešanica najboljših italijanskih sestavin. Prestige se je trdno usidral med ljubitelje klasičnih jaht s kakovostno izdelavo pohištva in privlačnimi zunanjimi linijami ter uporabnostjo, aprila smo testirali novo različico ladjedelnice, Prestige 590.

Naslovno stran tokrat krasi Solaris 64’RS, prihaja pa iz ladjedelnice, ki jo ob lepem vremenu lahko vidite iz Pirana s prostim očesom, v zadnjih letih pa beleži izjemne rezultate. Več o prodajni uspešnici italijanske lepotice iz naslovnice v notranjosti revije.

Praznična številka prinaša tudi seznam nominirancev in zmagovalcev nagrad Best of Boats, ki jih podeljujejo najuglednejše navtične revije, med njimi tudi Val navtika, v okviru razstave Boat and Fun v Berlinu. Predstavljamo na tej strani luži malo manj znano butično znamko Kadey Krogen; kot zanimivost smo pregledali še tiste najbolj impresivne fenomene na oceanih. Pogovarjali smo se z Ivico Kostelićem, ki je smučanje nadomestil z jadranjem ter Tomažem Čopijem, tokrat je beseda tekla okoli njegovih hobijev na ledu in v zraku. V rubriki urarsko plimovanje se prelivajo znamke Tudor, Omega in Montblanc. Pred olimpijskimi igrami v Tokiu vam v rubriki reportaže predstavljamo pravila lepega vedenja, ki se jih gre v deželi vzhajajočega sonca držati. Tu so še poročila naših strastnih ribičev – Blaža Hočevarja in Roberta Renningerja, ki sta združila moči pri lovu na 300 kg ribo. O tem, kako uspešna sta bila in kaj je dišalo iz Robijeve kuhinje, pa več v dvojni številki.

Prijetno branje, tople družinske praznike in uspešno navtično leto 2020!

Ekipa Val navtike